Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Πως θα γίνεται η ενοικίαση διαμερισμάτων σε πρόσφυγες

Πως θα γίνεται η ενοικίαση διαμερισμάτων σε πρόσφυγες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πως θα γίνεται η ενοικίαση διαμερισμάτων σε πρόσφυγες

Τριακόσιες θα είναι περίπου οι κατοικίες προς ενοικίαση για την φιλοξενία προσφύγων στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται χώροι και σε άλλες πόλεις και νησιά, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Κω, στην Λέρο, στη Χίο, στη Λέσβο και στην Σάμο.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας θα καλύψει την στέγαση 20.000 ανθρώπων .

Πως θα γίνεται η ενοικίαση

Τους χώρους θα νοικιάζουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μέσω του προγράμματος «Relocation Scheme and Emergency Response», με αντίτιμο τα 400 ευρώ ενώ αφορά μόνο πιστοποιημένους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτημα μετεγκατάστασης σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισής του.

Η Κατερίνα Kιτίδη στο CNN Greece για το προσφυγικό Video: Η Κατερίνα Kιτίδη στο CNN Greece για το προσφυγικό Οι ΜΚΟ θα προκαταβάλλουν τα ενοίκια όλης της χρονιάς ενώ αναλαμβάνουν και τις δαπάνες των κοινοχρήστων και των ΔΕΚΟ αλλά και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που μπορεί να προκύψουν.

Στα διαμερίσματα, όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος» θα διαμένουν μόνο οικογένειες με παιδιά.

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι τα ακίνητα να μπορούν να φιλοξενήσουν 4-6 άτομα, να είναι άνω των 60 τ.μ., σε καλή κατάσταση, δίχως κληρονομικές εκκρεμότητες ή φορολογικά βάρη ή άλλες οφειλές.

Σύμφωνα με το «Έθνος» το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών είναι μεγάλο αφού η προκαταβολή των ενοικίων αναμένεται να δώσει ανάσα ρευστότητας αφού τα ακίνητά τους είναι ξενοίκιαστα επί χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται να νοικιάσουν το ακίνητό τους σε κάποια ΜΚΟ μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΑΡΣΙΣ για την Αθήνα και με την PRAKSIS για την Θεσσαλονίκη.

 

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text