Αρχική | Άποψη | Το τέλος των μνημονίων

Το τέλος των μνημονίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το τέλος των μνημονίων

«Η Γερμανία (η βιομηχανική ελίτ που κυβερνάει ανέκαθεν τη χώρα, ερήμην των πολιτών και με εντολοδόχους τους πολιτικούς), έχει μάλλον ξεκινήσει τον τρίτο πόλεμο στην ιστορία της, για την κατάκτηση της Ευρώπης – την οποία θεωρεί πως έχει του χεριού της. Όπως και στο παρελθόν ρισκάρει πάρα πολλά, με την ελπίδα ότι το εγχείρημά της αυτό δεν θα μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο, με πολλά μέτωπα, στον οποίο θα ξαναβγεί αυτή ηττημένη και η Ευρώπη κατεστραμμένη» (πηγή).

Ανάλυση

Φαίνεται τελικά πως η αριστερά είναι το ιδανικό καθεστώς για τις υπερχρεωμένες χώρες, αφού διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την ψήφιση νόμων και θεσμών που επιτρέπουν τόσο τη λεηλασία, όσο και την υποδούλωση τους από τους δανειστές. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση λέγεται πως θα υπογράψει μία νέα σύμβαση με τον ESM – ο οποίος φιλοδοξεί να αναδειχθεί στο ΔΝΤ της Ευρώπης, με πρώτο «πειραματόζωο» την Ελλάδα.

Με τη συμφωνία αυτή, η οποία μάλλον θα επικυρωθεί αργότερα από τη Βουλή, η Ελλάδα θα αποδεχθεί την εγκατάσταση ενός νέου, ανεξάρτητου από την ίδια μηχανισμού επιτήρησης και αυτόματων προσαρμογών του προϋπολογισμού – ο οποίος θα ελέγχεται από τον ESM που θα υποστηρίζεται τεχνικά από το ΔΝΤ. Με τον τρόπο αυτό θα εγκαινιασθεί ένα καινούργιο αποικιοκρατικό σύστημα, πολύ πιο σύγχρονο από τα παλαιότερα – γεγονός που θα έπρεπε να ανησυχεί ιδιαίτερα πολλές άλλες χώρες, κυρίως την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Ο λόγος της ανησυχίας τους θα έπρεπε να είναι το ότι, η κρίση χρέους και τραπεζών της Ευρωζώνης δεν έχει καθόλου ξεπεραστεί – πόσο μάλλον αφού οι βασικές αιτίες της, η μη ισορροπημένη κατανομή πλεονασμάτων και ελλειμμάτων μεταξύ των χωρών-μελών της, σε συνδυασμό με τη μη ύπαρξη του εξισορροπητικού μηχανισμού των νομισματικών ισοτιμιών, δεν έχουν καθόλου αντιμετωπισθεί.

Αντίθετα, διευρύνονται όλο και περισσότερο, κρίνοντας από τα τεράστια πλεονάσματα της Γερμανίας, όσον αφορά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της – γεγονός που σημαίνει πως ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, ίσως χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια και σε άλλες χώρες, όταν βυθιστούν με τη σειρά τους σε ανάλογα προβλήματα.

Περαιτέρω, ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά αυτού του μηχανισμού επιτήρησης, τον οποίο γνωρίζουν πιθανότατα λεπτομερώς μόνο τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της κυβέρνησης, είναι η σύνδεση του με το Υπέρ-Ταμείο. Στο συγκεκριμένο ταμείο υπάγεται ως γνωστόν το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων), το ΤΧΣ (βασικός μέτοχος των μεγάλων ελληνικών τραπεζών), καθώς επίσης ο ενεργειακός πλούτος της χώρας μας – ενώ λειτουργεί ως εγγύηση, για την αποπληρωμή των δανειστών της Ελλάδας.

Με απλά λόγια, τα έσοδα από τη «λεηλασία» του κράτους θα οδηγούνται στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους – κάτι που θα συμβαίνει επίσης με τα αντίστοιχα του ιδιωτικού τομέα (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ.), αφού τα χρέη του είναι είτε απέναντι στο δημόσιο και στους οργανισμούς του, είτε στις τράπεζες, με εγγύηση τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων ιδιωτών, καθώς επίσης τα εισοδήματα τους.....

Σημείωση: Τα άρθρα της κατηγορίας “Άποψη” θεωρούμε ότι είναι ενδιαφέροντα και ότι συμβάλλουν στη σφαιρική ενημέρωση των πολιτών, πλην όμως δε θα πρέπει να θεωρηθεί ότι εκφράζουν απαραίτητα και τις θέσεις της EuroCapital ή προσώπων που συνδέονται μ' αυτή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο απ'την πηγή: www.analyst.gr

19

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text