Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Σε υψηλό διμήνου το δολάριο

Σε υψηλό διμήνου το δολάριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε υψηλό διμήνου το δολάριο

Σε υψηλό διμήνου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων ανήλθε σήμερα το δολάριο ενώ διαμορφώθηκε σε υψηλό μηνός έναντι του γεν, μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν που τροφοδότησαν τις εκτιμήσεις για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Οι πολιτικές εξελίξεις στο Τόκιο επίσης στήριζαν το δολάριο έναντι του γεν. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι θα καθυστερήσει την αύξηση του φόρου πωλήσεων, που είχε προγραμματιστεί για τον επόμενο Απρίλιο, κατά δυόμισι χρόνια, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος. Η Ιαπωνία επίσης αναμένεται να προχωρήσει σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για να ενισχύσει την οικονομία, μια κίνηση την οποία αναμένεται ευρέως να ακολουθήσει περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Οι αγορές στο Λονδίνο και τις ΗΠΑ είναι κλειστές λόγω αργιών.

Το δολάριο ανήλθε πάνω από τα 111,00 γεν για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου, φθάνοντας νωρίτερα τα 111,39 γεν και σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 1%. Σε μηνιαία βάση, το δολάριο αναμένεται να καταγράψει την καλύτερη επίδοσή του έναντι του γεν από τα τέλη του 2014.

Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, το δολάριο σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,35% στο 95,879, ενώ το ευρώ κινούνταν κοντά στα 1,1097 δολάρια που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι μηνών.

Η Γέλεν δήλωσε την Παρασκευή ότι «θα ήταν κατάλληλη» μια αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες, εάν συνεχίσει να βελτιώνεται η οικονομία και η αγορά εργασίας.

«Τα σχόλια της Γέλεν ενίσχυσαν τις πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, προσφέροντας στήριξη στο δολάριο», δήλωσε ο Νιλς Κρίστενσεν, αναλυτής στη Nordea. «Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα. Μια σειρά από καλά στοιχεία, χωρίς αμφιβολία, θα ενισχύσουν το δολάριο».

Πηγή: imerisia.gr

19

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text