Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά μετά το σοκ των αρνητικών προγνωστικών για το Βρεττανικό δημοψήφισμα

Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά μετά το σοκ των αρνητικών προγνωστικών για το Βρεττανικό δημοψήφισμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδύναμο σε σχέση με τα ευρωπαικά εμφανίζεται σήμερα (Τετ, 15/6) το ΧΑ με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.35 μμ) να χάνει -0,90% (στις 588 μονάδες) έναντι μέσης ανόδου +1,50% στην Ευρώπη η οποία έχει υποστεί «προβλεπόμενου Brexit» διόρθωση -7% έναντι αντίστοιχης -9% (με χθεσινά κλεισίματα) του ΓΔ.

Όμως, οι τζίροι είναι μικροί (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) που σημαίνει ότι δεν σημειώνεται σήμερα άξια λόγου έξοδος κεφαλαίων από το ΧΑ.

Προς το παρόν λοιπόν δεν εμφανίζεται η αναμενόμενη ανοδική αντίδραση στο ΧΑ, οπότε εμείς διατηρούμε ανέπαφη την σύνθεση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, 40% μετοχές – 60% μετρητά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ 4 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΣΩΛΚ, ΕΛΠΕ και ΓΕΚΤ, σημειώνουν μεγάλες σχετικά πτώσεις από -3% έως -4% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις ΠΛΑΘ και ΑΤΤ, που σημειώνουν μεγάλες σχετικά ανόδους από +3% έως +4,50%.

Οι τράπεζες είναι επίσης αδύναμες με τον ΔΤΡ να  σημειώνει άνοδο +0,90% που είναι αμελητέα μπροστά στην διόρθωση -30% των τελευταίων ημερών.

Την μεγαλύτερη άνοδο μέχρις στιγμής σημειώνει η ΠΛΑΘ (+4,50% με 10 χιλ τεμάχια) επανερχόμενη στο «λογικό» επίπεδο τιμών πάνω από τα 1,40 ευρώ ώστε να μην εμφανίζει στο γράφημά της θέαμα προβληματικής μετοχής.

Στο σημερινό μετασυνεδριακό σχόλιο των 6.00 μμ θα αναφερθούμε στις μετοχές που πιθανόν να εισέλθουμε εάν κατά τις επόμενες μέρες εμφανισθεί ισχυρή και πειστική για νέα υψηλά ανοδική αντίδραση.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links