Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Συνεχίζεται με ταχύτατο ρυθμό η επάνοδος της αγοράς προς τα υψηλά έτους

Συνεχίζεται με ταχύτατο ρυθμό η επάνοδος της αγοράς προς τα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεύτερη συνεχόμενη εκρηκτική συνεδρίαση είναι η σημερινή (Τρίτη, 21/6) με τον ΓΔ να κερδίζει αυτή τη στιγμή +4,10% (στις 610 μονάδες στις 4.00 μμ) με μεγάλους τζίρους (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τα ευρωπαικά χρηματιστήρια να σημειώνουν μικρές ανόδους, κατά μέσον όρο +0,50%, κατοχυρώνοντας τα τεράστια χθεσινά κέρδη του κατά μέσον όρο +4%.

Με την σημερινή μεγάλη άνοδο ο ΓΔ κατορθώνει :

(α) να περάσει πάνω από το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων

(β) να περάσει πάνω από τον σημαντικό μακροχρόνιο δείκτη ΑΚΜΟ200

(γ) να τείνει να περάσει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και,

(δ) να ανακτήσει το 60% της μεγάλης (-15%) διόρθωσης των τελευταίων εβδομάδων

Ηδη, το γράφημα του ΓΔ ξαναγίνεται bullish με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν ανοδικές ενδείξεις που σημαίνει ορμή προς τα πάνω.

Το μόνο μας πρόβλημα είναι το γεγονός ότι ο ΓΔ τείνει να γίνει υπεραγορασμένος ευρισκόμενος αυτή τη στιγμή +10% πάνω από το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών των 557 μονάδων. Εάν ξεπεράσει το +13% από το ίδιο χαμηλό, τότε, σύμφωνα με τις ιστορικές μας παρατηρήσεις, θα είναι αμφίβολο αν θα πρέπει να αγοράσουμε άμεσα μετοχές σε τόσο υπεραγορασμένα επίπεδα αλλά θα είναι πιο φρόνιμο να περιμένουμε περίοδο διόρθωσης ή οριζόντιας παγίωσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 609 μονάδες (+4%) ώστε να μη προκύψει μεγάλο μαύρο κηροπήγιο (καθώς το άνοιγμα έγινε στις 615 μονάδες), το ΤΧ θα ενισχύσει οριακά τις θέσεις του κατά +5% έως +15%, ανάλογα του κλεισίματος και των συνολικών όγκων.

Μετοχές

Μόνον δυο μετοχές, οι ΛΑΜΔΑ και ΟΛΘ, από τις 45 που παρακολουθούμε, κινούνται αυτή τη στιγμή αρνητικά, από τις δε θετικά κινούμενες, οι 20 σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% ως +12%.

Οι τράπεζες βαστούν την σκυτάλη της ανόδους με τον ΔΤΡ να σημειώνει αυτή τη στιγμή άνοδο +10% συμπληρώνοντας άνοδο +22% από το πυθμένα της περασμένης εβδομάδας και ανακτώντας πάνω από τις μισές ζημιές (του-38%) των τελευταίων δυο εβδομάδων. Η μεταβλητότητα των τραπεζικών μετοχών είναι τεράστια και επικίνδυνη για τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ λίγο πριν από το σημερινό κλείσιμο εάν ο ΓΔ τείνει να κλείσει πάνω από τις 609 μονάδες : Θα επιλέξουμε με κριτήριο την  απόσταση της μετοχής από το υψηλό εποχής (να είναι χειρότερο του  -10%)  και τους όγκους. Υποψήφιες είναι οι εξής μετοχές και δίπλα παραθέτουμε τους απαιτούμενους σημερινούς όγκους :

ΑΡΑΙΓ  100 χιλ τεμάχια, ΒΙΟ 200 χιλ, ΕΧΑΕ 300, ΣΩΛΚ 40, ΟΤΕ 1500, ΜΠΕΛΑ 300, ΤΕΝΕΡΓ 50, ΜΥΤΙΛ 250, ΑΝΕΜ 50, ΜΕΤΚΑ 70, ΔΕΗ 500, ΦΦ 100, ΕΛΠΕ 200, ΟΠΑΠ 1000, ΟΛΠ 20, ΜΟΗ 150.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links