Αρχική | Άποψη | Η Άποψη των ΜΜΕ | Η οικονομία είναι το θέμα, όχι μόνο οι άδειες

Η οικονομία είναι το θέμα, όχι μόνο οι άδειες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η οικονομία είναι το θέμα, όχι μόνο οι άδειες

Στις Βρυξέλλες κρίνεται η πορεία της χώρας και το μέλλον της οικονομίας αλλά η χώρα για μια ακόμη φορά ομφαλοσκοπεί και στην ατζέντα κυριαρχούν θέματα με εσωτερική οπτική.

Προφανώς και για πολιτικούς και για οικονομικούς και για επιχειρηματικούς και για εργασιακούς λόγους αλλά και για την ουσία της Δημοκρατίας (έλεγχος της εξουσίας – διαπλοκή), το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών είναι σημαντικό και καθοριστικό.

Φαίνεται όμως ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανατραπεί η απόφαση για 4 άδειες που είναι το κυρίαρχο θέμα της διαφωνίας και της σύγκρουσης και η υπόθεση θα προχωρήσει δίνοντας στο κυβερνών κόμμα το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι έλυσε ένα θέμα που χρόνιζε και πως χτύπησε την διαπλοκή που κανένα κόμμα επί 30 χρόνια δεν μπόρεσε, ούτε θέλησε να αντιμετωπίσει.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία δύσκολη συγκυρία μπορεί να επιβάλλει την δική του πολιτική ατζέντα και να επιμένει για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Αλλά όλα αυτά είναι το δένδρο.

Αν δεν βελτιωθεί η οικονομία λίγη σημασία θα έχει σε λίγα χρόνια για όσους ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον η υπόθεση της αδειοδότησης των σταθμών. Εξάλλου, αν βελτιωθεί η οικονομία μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός τους και να είναι πιο βιώσιμος και κερδοφόρος ο συγκεκριμένος τομέας της οικονομίας.

Έτσι, το δάσος είναι η οικονομία και η προοπτική της χώρας. Στις Βρυξέλλες πρέπει να δοθεί η μάχη για μείωση των πλεονασμάτων, όπως ορθά είχε επισημάνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τον περασμένο Ιούνιο και δέχθηκε ανεξήγητη επίθεση, και για ελάφρυνση του χρέους καθώς μόνον έτσι μπορεί να επιβιώσει και να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Οι Ευρωπαίοι μπορεί να εμφανίζονται - τώρα- αρνητικοί αλλά υπάρχουν επιχειρήματα για να καμφθούν και αυτά πρέπει να παρουσιάζουν Τσακαλώτος και Χουλιαράκης. Μείωση μη αναπτυξιακών δαπανών θα φέρει μείωση των φόρων και στη συνέχεια επενδύσεις και ανάπτυξη.

Και για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ασφάλεια. Οικονομική σταθερότητα, σαφείς επενδυτικοί κανόνες και ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

Η συγκυρία με τις γεωπολιτικές αναταράξεις ευνοεί την Ελλάδα για να μετατραπεί σε επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο. Δεν πρέπει να χαθεί. Και για να μην χαθεί πρέπει να υπάρξει μίνιμουμ συναίνεση.

Πηγή: cnn.gr

19

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text