Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Τηλεοπτικές άδειες: Προτεραιότητα οι περιφερειακές, λέει το Μαξίμου

Τηλεοπτικές άδειες: Προτεραιότητα οι περιφερειακές, λέει το Μαξίμου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τηλεοπτικές άδειες: Προτεραιότητα οι περιφερειακές, λέει το Μαξίμου

Διαδικαστικά θέματα για το πώς ακριβώς θα προχωρήσει η αδειοδότηση των τεσσάρων επιχειρηματικών ομίλων που πλειοδότησαν στην δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών συζητεί σήμερα η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των καναλιών.

Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο δείχνει πως δεν επιθυμεί να χάσει καθόλου χρόνου μετά το πέρας του διαγωνισμού. Αντιθέτως θέλει να εξελιχθεί η διαδικασία απρόσκοπτα ούτως ώστε αμέσως μετά τον έλεγχο των πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών να εισπραχθεί και το ποσό των περίπου 80 εκατ. ευρώ συνολικά ως η πρώτη δόση για την χορήγηση των αδειών.

Τις επόμενες ημέρες, θα οριστικοποιηθεί και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση θα διαθέσει τα έσοδα από τον διαγωνισμό για τις άδειες στους πιο αδύναμους, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε την Παρασκευή προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρ’ όλα αυτά, το Μαξίμου προβληματίζεται διαπιστώνοντας ότι οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την αυξημένη πιθανότητα να βρεθούν χωρίς δουλειά εκατοντάδες εργαζόμενοι που εργάζονται στα κανάλια που δεν θα αδειοδοτηθούν είναι μεγάλες.

Η κυβέρνηση παρενέβη για να διαβεβαιώσει πως δεν είναι αδιάφορη για τις εξελίξεις στα κανάλια που θα κλείσουν, τονίζοντας πως παρακολουθεί στενά και προσεκτικά το ζήτημα με τους εργαζόμενους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Κυβερνητικοί παράγοντες υπενθυμίζουν πως τα δύο νέα κανάλια που θα δημιουργηθούν οφείλουν να λειτουργήσουν με τουλάχιστον 800 εργαζόμενους, ενώ άλλες 60 θέσεις εργασίας πρέπει να καλυφθούν σύμφωνα με τον νόμο και στα κανάλια που λειτουργούν ήδη.

Το Μαξίμου αφήνει ανοιχτό παράθυρο για αδειοδότηση σταθμών θεματικού περιεχομένου ή περιφερειακών σταθμών για όσους δεν κατάφεραν να αποκτήσουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και τονίζει πως οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους εκπέμποντας διαδικτυακά ή εντάσσοντας το πρόγραμμά τους σε συνδρομητικές πλατφόρμες.

Πάντως, οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προωθεί το επόμενο διάστημα το θέμα του διαγωνισμού για τις περιφερειακές άδειες, όχι όμως και για τις θεματικές.

Πρωτοβουλία Βούτση για το ΕΣΡ

Επίσης, όλα δείχνουν πως εντός του Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα επιδιώξει μέσα από την Διάσκεψη των Προέδρων εκ νέου την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ούτως ώστε να είναι εκείνο που θα διενεργήσει τον επόμενο διαγωνισμό. Και, μάλιστα, η κυβέρνηση προκαλεί τη ΝΔ να αποδείξει εάν αυτή την φορά θα συναινέσει στην συγκρότησή του, θέλοντας να της χρεώσει πολιτικά την όποια άρνησή της να σχηματιστεί η νέα σύνθεση του ΕΣΡ.

Το Μαξίμου κατηγορεί την ΝΔ ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν παίρνουν άδεια, την ίδια ώρα που συντάσσεται με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που ζητούν ανεξέλεγκτες απολύσεις.

πηγή: cnn.gr

19

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text