Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Ποτάμι: 27.500 προσλήψεις «ημετέρων»

Ποτάμι: 27.500 προσλήψεις «ημετέρων»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποτάμι: 27.500 προσλήψεις «ημετέρων»

Από τον Μπέλλο Ηλία.   Την αποκάλυψη ότι οι προσλήψεις της κυβέρνησης στο Δημόσιο ήδη κοστίζουν το μισό ΕΚΑΣ έκανε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, προαναγγέλλοντας ότι το εν λόγω σκάνδαλο θα το φέρει και στη Βουλή ζητώντας επιτακτικά εξηγήσεις από τον κ. Αλ. Τσίπρα. Μάλιστα ο ίδιος επικαλέστηκε συγκεκριμένα στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο 27.500 «ημέτεροι», η μισθοδοσία των οποίων στοιχίζει στους πολίτες περί τα 450 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, ενώ σε αυτές τις σκανδαλώδεις προσλήψεις απέδωσε και τη μείωση της ανεργίας για την οποία κομπάζει η κυβέρνηση.

Επιπλέον και θέλοντας να εκθέσει ως εντελώς ασύδοτο τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης απαρίθμησε και άλλες «εξωπραγματικές για την εποχή μας» δαπάνες. «Για όποιον συνεχίζει να αναρωτιέται πόσο στοιχίζει το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενημερώνουμε ότι κάθε χρόνο πληρώνουμε 2.408.000 ευρώ για τη Γραμματεία Πρωθυπουργού, 1.711.000 ευρώ για τη Γραμματεία Συντονισμού, 1.601.000 ευρώ για τη Γραμματεία της Κυβέρνησης και 1.600.000 ευρώ για την υπό σύσταση Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Δηλαδή συνολικά 7.320.000 ευρώ», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ ανέδειξε και τις ετήσιες δαπάνες των γραφείων συγκεκριμένων υπουργών (ύψους 1,5 εκατ. ευρώ), οι οποίες –κατά τον ίδιο– είναι επίσης εντελώς αναιτιολόγητες. Οπως του κ. Αλ. Φλαμπουράρη (342.000 ευρώ), της κ. Ολγας Γεροβασίλη (315.000 ευρώ), του κ. Ν. Παππά (274.000 ευρώ), του κ. Τέρενς Κουίκ (229.000 ευρώ) και του κ. Γ. Δραγασάκη (374.000 ευρώ). «Λεφτά για τα δικά μας παιδιά πάντα υπάρχουν», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης προέβη χθες και σε μια ακόμη βαρύτατη καταγγελία χωρίς όμως να αποκαλύπτει παραδόξως και την πηγή της πληροφόρησής του. Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής είπε συγκεκριμένα ότι «το σχέδιο για την υπόθεση “Καλογρίτσας TV” δεν ήταν της οικογένειας Καλογρίτσα, αλλά συγκεκριμένων υπουργών και συγκεκριμένων κομματικών δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ» και προέβλεψε ότι οι αποκαλύψεις των επομένων ημερών –προφανώς και με πρωτοβουλία του ιδίου– θα είναι καταιγιστικές.

Πηγή: kathimerini.gr

19

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text