Αρχική | Αγορές | Ευρώπη | Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το pause στο sell-off των ομολόγων

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το pause στο sell-off των ομολόγων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το pause στο sell-off των ομολόγων

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη βοήθεια των μετοχών του κλάδου της ενέργειας οι όποιες παίρνουν ώθηση από το ράλι των τιμών του αργού πετρελαίου αλλά και την ανάκαμψη του κλάδου των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, μετά από μια μικρή πτώση των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει 0,61%, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,55% και ο γερμανικός DAX βρίσκεται στο +0,24%.

Ο δείκτης πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνει άνοδο 0,4% μετά από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου κατά 2%, λόγω των προσδοκιών μείωσης της παραγωγής σχιστόλιθου και την ανανεωμένη αισιοδοξία ότι ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει στη μείωση της παραγωγής.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης κοινής ωφέλειας, ο οποίος υποχώρησε σε 3ετή χαμηλά στην προηγούμενη συνεδρίαση, ανακάμπτει περίπου 2%, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης μειώθηκαν μετά από το ισχυρό sell-off που ξεκίνησε πριν έξι ολόκληρες εβδομάδες..

Οι μετοχές του κλάδου της εξόρυξης, που είναι από τους νικητές των αποδόσεων φέτος, σημειώνουν βουτιά για μια δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με οδηγό την πτώση κατά περίπου 5% στις μετοχές της Antofagasta και της Anglo American, ενώ οι μετοχές της Glencore υποχωρούν 4,4%.

Οι μετοχές της Intermediate Group Capital, fund manager από την Βρετανία, σημειώνουν ράλι 7,3% αποτελώντας τον απόλυτο πρωταγωνιστή του Stoxx 600, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας   ότι το πρώτο εξάμηνο τα περιουσιακά της στοιχεία αυξήθηκαν κατά 2%.

 

Πηγή:cnn.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text