Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κανένα σχεδιασμό για το Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κανένα σχεδιασμό για το Brexit

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κανένα σχεδιασμό για το Brexit

Η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει καταρτίσει κανένα συνολικό πλάνο για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η στρατηγική που θα ακολουθήσει ενδέχεται να μην έχει συμφωνηθεί στο επόμενο εξάμηνο.

Σύμφωνα με το υπόμνημα της κυβέρνησης που διέρρευσε στη δημοσιότητα από το BBC και την εφημερίδα «The Times», η Βρετανία κλονίζεται από τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης May. Χαρακτηριστικά, οι Times αναφέρουν ότι υπάρχει σύγκρουση απόψεων στο υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ των Boris Johnson, David Davis και Liam Fox από τη μία και των Philip Hammond και Greg Clark από την άλλη.

Αναφορικά με το έγγραφο, που φέρει τον τίτλο «Brexit Update», έχει γίνει γνωστό ότι συντάκτης του είναι ένας σύμβουλος της κυβέρνησης, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ φέρει την ημερομηνία της 7ης Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν εκπονήσει πάνω από 500 προγράμματα για την ομαλή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ ίσως επιστρατευτούν άλλοι 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Παράλληλα, γίνεται σαφές ότι θα χρειαστούν άλλοι έξι μήνες, προκειμένου η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις επιδιώξεις της από το Brexit ή να συμφωνήσει για τις προτεραιότητές της.

Επιπροσθέτως, στο «Brexit Update» επικρίνεται η May για την τάση της «να διευθετήσει τις αποφάσεις και τις λεπτομέρειες για το θέμα προσωπικά», αναφέρουν BBC και «The Times».

«Δεν πρόκειται για μια κυβερνητική έκθεση και δεν αναγνωρίζουμε τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται σε αυτό», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της χώρας.

«Έχουμε συγκεντρωθεί στην επίτευξη του Brexit με επιτυχή τρόπο», συμπλήρωσε.

 

Πηγή:cnn.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text