Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Επεκτείνεται το ράλι του πετρελαίου πάνω από τα 46 δολ.

Επεκτείνεται το ράλι του πετρελαίου πάνω από τα 46 δολ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επεκτείνεται το ράλι του πετρελαίου πάνω από τα 46 δολ.

Νέα ισχυρή άνοδο σημειώνει σήμερα το πετρέλαιο αψηφώντας τα νέα στοιχεία που έδειξαν  απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ αποθέματα αργού, και προσθέτοντας στα  κέρδη σχεδόν 6% που σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύθηκαν την Τρίτη, καθώς τα ΟΠΕΚ αναμένεται να ανανεώσουν τις προσπάθειες για την συγκεκριμενοποίηση των βημάτων που θα οδηγήσουν στην εφαρμογή συμφωνίας για τη μείωση της επίμονα υψηλής παραγωγής παγκοσμίως.

Το αργό στις ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 23 σεντς στα 46,04 δολάρια το βαρέλι, μετά από άνοδο 5,8% χθες στα $ 45,81  που ήταν και το μεγαλύτερο ημερήσιο ράλι του από τις αρχές Απριλίου.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 28 σεντς, αγγίζοντας τα $ 47,23 το βαρέλι, ενώ χθες τα $ 46,95 με κέρδη  5,7%, την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 28  Σεπτεμβρίου.

Και τα δύο συμβόλαια είχαν ανοίξει πτωτικά στην αρχή των ασιατικών συναλλαγών, μετά από την έκθεση που βγήκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από American Petroleum Institute (API) και η οποία έδειξε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

"Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της κίνησης και ότι η αγορά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας, τα περιθώρια για περαιτέρω άνοδο στο πετρέλαιο διατηρούνται υψηλά", όπως σημειώνει ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς ενέργειας στην CMC Markets.

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε σε ένα περίγραμμα μιας συμφωνίας για μείωση της προσφοράς, τον Σεπτέμβριο, αλλά μόλις δύο εβδομάδες πριν τις 30 Νοεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση για την τελική απόφαση,  οι διαφωνίες παραμένουν μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, γύρω από τις κρίσιμες λεπτομέρειες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammed Barkindo, θα μεταβεί σε κράτη-μέλη, όπως το Ιράν και η Βενεζουέλα, τις επόμενες ημέρες για να συζητηθεί η συμφωνία.

"Σε περίπτωση που υπάρξει άμεσα συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής, θα είναι η πρώτη σε οκτώ χρόνια", όπως επισημαίνει ο Jingyi Pan, στρατηγικός αναλυτής στην IG."Εξακολουθεί να υπάρχει κινδύνους από τις εκθέσεις των αποθεμάτων των ΗΠΑ, εκτός από τη στάση των μη μελών του ΟΠΕΚ, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον τρέχον ρυθμό ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου", όπως τονίζει.


Πηγή: capital.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text