Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Μέτρια είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να διορθώνει ήπια στα ψηλά εποχής, λίγο πάνω από τις 614 μονάδες

Μέτρια είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να διορθώνει ήπια στα ψηλά εποχής, λίγο πάνω από τις 614 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 6/12/2016) καθώς ο ΓΔ κινείται με μικρή σχετικά μεταβολή -0,60% (στις 616 μονάδες) στον μέσον μιας ουδέτερης περιοχής αναμονής, ενός 10ήμερου σχηματισμού «συμμετρικού τριγώνου» του οποίου η διάσπαση, ανοδική ή καθοδική, πιθανόν να καθορίσει την κατεύθυνση της περαιτέρω κίνησης του ΓΔ.

Νύξεις για καθοδική κίνηση θα έχουμε αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα των 614 μονάδων και στην συνέχεια, σοβαρότερο  κίνδυνο ανάπτυξης καθοδικής τάσης θα έχουμε εάν ο ίδιος δείκτης διασπάσει καθοδικά τον σημαντικότερο πυθμένα – χαμηλό κλείσιμο 10 ημερών των 604 μονάδων.

Αντίθετα, εάν ο ΓΔ γυρίσει θετικός και διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή των 628 μονάδων, τότε πιθανόν να αναπτυχθεί ανοδικό ρεύμα προς το υψηλό έτους των 652 μονάδων.

Αυτή τη στιγμή, 3.55 μμ, ο ΓΔ έχει καθοδική προδιάθεση τείνοντας να διασπάσει καθοδικά τον δευτερεύοντα πυθμένα των 614 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 75% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 614 μονάδων.

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή άνω του +3% ή κάτω του -3%.

Οι σημερινές πωλητικές πιέσεις κατευθύνονται προς τις τράπεζες (ΔΤΡ -2,70%) αλλά σε καμία από αυτές δεν απειλείται κάποια στήριξη, ακόμα και βραχυχρόνια, από καθοδική διάσπαση.

Η ΑΛΦΑ δεν τα πάει καλά σήμερα με πτώση -2,20% χωρίς να διασπά κάποια στήριξη.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΑΡΑΙΓ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο +2,22% με μεγάλους όγκους 175 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής, δίδοντας ταυτοχρόνως σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση της εμφανούς δίμηνης αντίστασης των 6, 30 ευρώ. Η μετοχή μετά το χτύπημα των μέσων Σεπτεμβρίου όπου μέσα σε λίγες μέρες έχασε το 20% της τιμής της (ενώ είχε προηγηθεί κι άλλο -20% στις αρχές του καλοκαιριού), επιτέλους ανακάμπτει καθώς ανακοίνωσε άνοδο κερδών γ’ τριμήνου 2016 μειώνοντας τις πολύ μεγάλες ζημιές του α’ εξαμήνου 2016 και καθησυχάζοντας τους αναλυτές ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι τρεις γνωστοί πιθανοί πρωταθλητές του 2016, οι ΜΠΕΛΑ, ΑΝΕΜΟΣ και ΠΛΑΘ.

Πολύ ενδιαφέρον γράφημα (για μεσοπρόθεσμους trend followers όπως είμαστε εμείς) σχηματίζει η ΕΛΛ η οποία όμως είναι μετοχή τρίτης ταχύτητας δηλαδή που στα πρώτα στάδια μιας ανοδικής αγοράς μένει αμέτοχη αλλά που εκτινάσσεται στα ύστερα στάδια. Δηλαδή, αυτό το καιρό δεν μας είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τοποθέτησεις , ακόμα κι αν δώσει ο ΓΔ σήμα (με ανοδική διάσπαση των 628 μονάδων).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι ο ΓΔ να κλείσει πάνω από τον κυλιόμενο πυθμένα του των 614 μονάδων (-1%).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links