Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει την πορεία του προς το υψηλό έτους, των 652 μονάδων του Μαίου 2016

Ο ΓΔ συνεχίζει την πορεία του προς το υψηλό έτους, των 652 μονάδων του Μαίου 2016

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτή, 8/12) με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο (+1,20%, στις 647 μονάδες στις 3.45 μμ) με μεγάλους για την εποχή τζίρους (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ίδιες τάσεις επικρατούν  και σε όλους τους ξένους δείκτες που και αυτοί, όπως ο ΓΔ, κινούνται σε νέα υψηλά 6μήνου και αρκετοί, οι αμερικανικοί και οι βορειοευρωπαικοί,  σε νέα υψηλά έτους.

Αν εμφανίσουμε μεσοπρόθεσμο (12μηνο) γράφημα του ΓΔ, θα παρατηρήσουμε ότι ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται εδώ και ένα-ενάμιση μήνα σε εμφανή ανοδική τάση με ανερχόμενες κορυφές και πυθμένες και με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, με bullish ενδείξεις, πράγμα που σημαίνει ότι, λόγω υφιστάμενης ανοδικής ορμής, θα είναι πιθανόν να δούμε υψηλότερες τιμές και σε νέα υψηλά έτους πάνω από τις 652 μονάδες του Μαίου 2016.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις).

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ 2 μετοχές, οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους, κοντά στο  +4% ,και με τους μεγαλύτερους τζίρους της ημέρας, σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Από τις δυο αναφερθείσες, θα ψηφίζαμε την ΑΛΦΑ (+3,60% με 6 εκατ τεμάχια) διότι μόλις αποσπάται από 5μηνο στενό (από 1,50 έως 1,90 ευρώ) οριζόντιο κανάλι (σημερινή τιμή 1,99).

ΕΥΔΑΠ : δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση της εμφανούς τρίμηνης αντίστασης των 5,5 ευρώ (τρέχουσα τιμή 5,65).

Επίσης, ο ΟΤΕ σήμερα δίνει ανάλογα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση της κορυφής των 8,80 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,94) αλλά με μικρούς όγκους.

Νέα υψηλά εξαμήνου σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι 4 συστημικές τράπεζες συν τις ΟΤΕ και ΜΠΕΛΑ.

Ποιες μετοχές θα αγόραζε σήμερα το ΤΧ αν είχε μετρητά ή περιθώριο : Θα προτιμούσε τις αναφερθείσες, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text