Αρχική | Εταιρίες | Κλάδοι | Δημόσιοι Οργανισμοί | Σε επίσχεση εργασίας από μεθαύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Σε επίσχεση εργασίας από μεθαύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε επίσχεση εργασίας από μεθαύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, εάν δεν πληρωθούν μέχρι και αύριο τα δεδουλευμένα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, αποφάσισαν σε συνεδρίασή τους, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν να λαμβάνουν περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ. Ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε ότι το να μείνει ο νομός Θεσσαλονίκης χωρίς αστικά λεωφορεία είναι η "έσχατη λύση" των εργαζομένων, οι οποίοι "επιθυμούν να εργάζονται και να παρέχουν το κοινωνικό τους έργο

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, επισήμανε ότι ενώ η διαδικασία καταβολής των 9,7 εκατ. ευρώ, από τη διαφορά ΦΠΑ έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2016, προχωρούσε κανονικά από τα αρμόδια υπουργεία, κάποια στιγμή "κόλλησε".

"Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με στελέχη της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασίσουμε ορθά και να μην προβούμε σε κινήσεις που και εμείς οι ίδιοι δεν επιθυμούμε" επισήμανε ο επικεφαλής του συνδικάτου.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ επρόκειτο να καταβληθεί 14 με 15 Δεκεμβρίου 2016, ωστόσο λόγω προβλήματος στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται τελικά να μπει στον λογαριασμό του Οργανισμού έως αύριο. "Αυθημερόν θα βάλουμε και τα δεδουλευμένα στους 2.300 εργαζομένους" είπε και ζήτησε ψυχραιμία, καθώς, όπως σημείωσε, πλέον "μπήκε το νερό στο αυλάκι και είναι άσκοπο και επικίνδυνο να πυροδοτείται το κλίμα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών".

Τέλος, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι το αργότερο στις αρχές της νέας χρονιάς θα συνέλεθει η τριμερής επιτροπή, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το ζήτημα του ΟΑΣΘ και να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση για τη λειτουργία του Οργανισμού.


Πηγή: capital.gr

21

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text