Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Οριακά κέρδη ο Dow Jones, νέο ρεκόρ ο Nasdaq

Οριακά κέρδη ο Dow Jones, νέο ρεκόρ ο Nasdaq

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οριακά κέρδη ο Dow Jones, νέο ρεκόρ ο Nasdaq

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει μακριά από τα υψηλά της ημέρας εν μέσω μειωμένης συναλλακτικής δραστηριότητας καθώς η αγορά μπαίνει στην τελευταία εβδομάδα του 2016.

Ο βιομηχανικός Dow Jones παραμένει σε απόσταση βολής από το επίπεδο των 20.000 μονάδων, ωστόσο τα φώτα σήμερα έκλεψε ο τεχνολογικός Nasdaq ο οποίος έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 5.500 μονάδες.

Οι επενδυτές παραμένουν συγκρατημένοι εν αναμονή των πρώτων δειγμάτων γραφής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ με το νέο έτος.

Οι δείκτες έχουν καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι μετά την απροσδόκητη επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 8,6% από τις εκλογές, ενώ στο έτος καταγράφει συνολικά κέρδη 14,4%. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 5,8% από τις εκλογές, ενώ στο έτος ενισχύεται 10,8%. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται 5,2% από τις εκλογές, ενώ στο έτος κερδίζει 9,1%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 11,23 μονάδες (0,06%) κλείνοντας στις 19.945,04 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 24,75 μονάδες (0,45%) στις 5.487,44 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 5,09 μονάδες (0,22%) στις 2.268,88 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 20 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Apple στα 117,25 δολ. με άνοδο 0,73 δολ. ή σε ποσοστό 0,63%. Ακολούθησαν η Cisco Systems με άνοδο 0,51% στα 30,69 δολ. και η Merck με κέρδη 0,39% στα 59,79 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Nike (-1,19%), η Procter & Gamble (-0,42%) και η UnitedHealth Group (-0,24%).

Στα μάκρο της ημέρας, βελτιώθηκε περαιτέρω τον Δεκέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, με τον σχετικό δείκτη του Conference Board να σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2001.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σκαρφάλωσε στις 113,7 μονάδες τον Δεκέμβριο από την αναθεωρημένη μέτρηση των 109,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Σημειώνει ότι οι μέσες εκτιμήσεις τον αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τον δείκτη στις 109 μονάδες.

Ισχυρά ήταν και τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας με τις τιμές των αμερικανικών κατοικιών να παραμένουν σε ανοδική τροχιά και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον δείκτη S&P Case-Shiller.

Ειδικότερα, ο δείκτης για ολόκληρη τη χώρα σημείωσε άνοδο 5,6% συγκριτικά με πέρυσι.

Οι τιμές στις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,1% στον Οκτώβριο συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ οι τιμές στις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες.

Τέλος, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Richmond έδειξαν περαιτέρω ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού στο κλείσιμο του έτους.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης της Richmond Fed για τις επιχειρηματικές συνθήκες ενισχύθηκε στο 8 τον Δεκέμβριο από 4 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας, ενώ κάτω από το μηδέν δείχνουν συρρίκνωση.


Πηγή: capital.gr

21


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text