Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες | (Δελτίο 17/02/2017): Χρηματιστηριακές ανακοινώσεις εισηγμένων εταιριών - A' μέρος

(Δελτίο 17/02/2017): Χρηματιστηριακές ανακοινώσεις εισηγμένων εταιριών - A' μέρος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πιο κάτω, εμφανίζονται οι (επίσημες) ανακοινώσεις της ομάδας των 44 εταιριών που παρακολουθούμε, μέσω της στήλης του “Επενδυτικού Χαρτοφυλακίου” της EuroCapital.Ημερομηνία ανακοινώσεων:  17/02/2017ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

 

 


J. & P. - ΑΒΑΞ Α.Ε.


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ, ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ, ΕΞΑΓΟΡΑΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ, ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ

Η J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί βάσει του Ν.4374/2016 ότι τα Διοικητικά  Συμβούλια των εταιρειών «J&P-ΑΒΑΞ AE», «E-Construction AE» και «ΠΡΟΕΤ AE», εκ των οποίων η δεύτερη και τρίτη είναι 100% θυγατρικές της πρώτης, αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης δι' απορρόφησης των εταιρειών «E-Construction AE» και «ΠΡΟΕΤ AE» από την εταιρεία «J&P-ΑΒΑΞ AE».

Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα  με  το άρθρο 78  του κ.ν. 2190/1920, το άρθρο 54 του Ν.4172/2013 και το άρθρο 61 του Ν.4438/2016, τελώντας υπό την αίρεση έγκρισης των αρμόδιων αρχών.

Ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31.12.2016.

Η σκοπούμενη συγχώνευση δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης Εταιρείας J&P-ΑΒΑΞ AE.

Μαρούσι, 17 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΔΕΗ Α.Ε.


Απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (CO2)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην συνεδρίασή του στις 15.02.2017 ενέκρινε εξαιρετικής σημασίας για τη χώρα μας τροπολογίες για την τροποποίηση της Οδηγίας 2003/87/ΕΚ για το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (CO2).

Συγκεκριμένα, αποφάσισε ότι στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού θα ενταχθούν οι χώρες των οποίων το ΑΕΠ μέχρι το 2015 ήταν κάτω του 60% του μέσου κοινοτικού όρου. Έτσι, στις χώρες αυτές συμπεριλήφθηκε και η Ελλάδα. Παράλληλα, στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβλέφθηκε ειδική διάταξη για την ένταξη της Ελλάδας και στο Μηχανισμό Μεταβατικής Δωρεάν Κατανομής Δικαιωμάτων (CO2).

Με τις αποφάσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος για την Ελλάδα να έχει πρόσβαση σε σημαντικά κονδύλια, πλέον του € 1 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ηλεκτρικού συστήματός της.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη, σταθμό στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τη ΔΕΗ από το Μάιο του 2015. Απομένει η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση, θα έχει ως καθοριστικής σημασίας εφόδιο την απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ΔΕΗ θα στηρίζει τις προσπάθειες με όλα τα διαθέσιμα μέσα, μέχρι την ολοκλήρωση της επιτυχίας.

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2017


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text