Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | ΤτΕ: Εκτός πραγματικότητας ότι «σπάνε» τα capital controls και μεταφέρονται λεφτά στο εξωτερικό

ΤτΕ: Εκτός πραγματικότητας ότι «σπάνε» τα capital controls και μεταφέρονται λεφτά στο εξωτερικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΤτΕ: Εκτός πραγματικότητας ότι «σπάνε» τα capital controls και μεταφέρονται λεφτά στο εξωτερικό

Διαψεύδει κατηγορηματική η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσίευμα της εφημερίδας Documentο σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν Ελληνες που «σπάνε» τα capital controls και βγάζουν δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, με την ανοχή, όπως υποστηρίζει ο συντάκτης της ΤτΕ.

Με εντολή του διοικητή, Γ. Στουρνάρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της κεντρικής τράπεζας απαντούν ότι δεν υπάρχει παράκαμψη στους κεφαλαιακούς περιορισμούς κι ότι κάθε προσπάθεια παράβασης αποστέλλεται άμεσα στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο του ρόλου της ως θεματοφύλακα της νομοθεσίας που διέπει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και της αρμοδιότητάς της για την επιβολή κυρώσεων στα μη συμμορφούμενα Πιστωτικά Ιδρύματα υπό την εποπτεία της, παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την ορθή τήρηση της εν λόγω νομοθεσίας και αποστέλλει στον εισαγγελέα τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις παραβάσεων.

Η νομοθεσία που διέπει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων ορίζει με μεγάλη σαφήνεια τις προϋποθέσεις μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό. Οι προληπτικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί, από την πρώτη ημέρα επιβολής των περιορισμών, ενεργούν για την πιστή τήρηση των σχετικών διατάξεων.

Πρόσφατα δημοσιεύματα και αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο που κάνουν λόγο για παράκαμψη των capital controls και μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

Πηγή: imerisia.gr

20

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text