Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες | (Δελτίο 07/03/2017): Χρηματιστηριακές ανακοινώσεις εισηγμένων εταιριών - A' μέρος

(Δελτίο 07/03/2017): Χρηματιστηριακές ανακοινώσεις εισηγμένων εταιριών - A' μέρος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πιο κάτω, εμφανίζονται οι (επίσημες) ανακοινώσεις της ομάδας των 44 εταιριών που παρακολουθούμε, μέσω της στήλης του “Επενδυτικού Χαρτοφυλακίου” της EuroCapital.Ημερομηνία ανακοινώσεων:  07/03/2017ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

 ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ INTRALOT ΚΑΙ AMELCO

Δείτε την ανακοίνωση

Ανακοίνωση


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Ορθή Επανάληψη)

Συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της South African Bank of Athens

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. («ΕΤΕ» ή η «Τράπεζα») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι υπεγράφη μεταξύ της ΕΤΕ και της AFGRI Holdings (PTY) Ltd («AFGRI») σύμβαση πώλησης του 99,81% των μετοχών της ΕΤΕ που κατέχει άμεσα ή έμμεσα στη θυγατρική εταιρεία της, South African Bank of Athens («SABA»). Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ και ολοκληρώνεται σύμφωνα με τις σχετικές Δεσμεύσεις προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η μεταβίβαση των μετοχών και ολοκλήρωση της συναλλαγής (closing) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2017, ενώ υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές και λοιπές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων από: (i) την Κεντρική Τράπεζα της Νοτίου Αφρικής (SARB), (ii) το Υπουργείο Οικονομικών της Νοτίου Αφρικής και (iii) την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νοτίου Αφρικής.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Proforma Δείκτης CET1 της ΕΤΕ για το τρίτο τρίμηνο του 2016 θα αυξηθεί κατά 5 μονάδες βάσης ενώ η ρευστότητα της Τράπεζας αναμένεται να ενισχυθεί κατά €55εκ.

Η εταιρεία Investec Bank Ltd (“Investec”) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ αναφορικά με τη Συναλλαγή, ενώ οι εταιρείες Freshfields Bruckhaus Deringer LLP (“Freshfields”) και Edward Nathan Sonnenbergs Incorporated (“ENSafrica”) ενήργησαν ως διεθνείς και τοπικοί νομικοί σύμβουλοι αντίστοιχα.

Η SABA ιδρύθηκε το 1947, δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική και παρέχει ολοκληρωμένες επιχειρηματικές τραπεζικές λύσεις σε μεσαίου μεγέθους τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις συναλλακτικής τραπεζικής στην ευρύτερη αγορά.

Η AFGRI αποτελεί ηγετική εταιρεία παροχής αγροτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών καθώς και επεξεργασίας τροφίμων, η οποία δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική, σε 14 λοιπές χώρες της Αφρικής, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δυτική Αυστραλία.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text