Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει μετά το χθεσινό ισχυρό, σχεδόν -2%, πωλητικό χτύπημα.

Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει μετά το χθεσινό ισχυρό, σχεδόν -2%, πωλητικό χτύπημα.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη για τους longs η σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 15/3) με τον ΓΔ να χάνει -0,90% (στις 633 μονάδες στις 3.55 μμ) με μέτριους για την εποχή τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ η Ευρώπη συνεχίζει απρόσκοπτα να κυμαίνεται στα υψηλά 12μήνου.

Με την τρέχουσα πτώση, το γράφημα το ΓΔ χειροτερεύει καθώς ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 642 μονάδων και κάτω από τους μέσους άξονες των 641 και 637 μονάδων των μηνιαίων και τριμηνιαίων αντίστοιχα εύρων παίρνοντας μια αρξάμενη bearish εικόνα.

Η αιτία της χθεσινής και σημερινής πτώσης έγκειται στην αχρηματία των ελληνικών τραπεζών καθώς προχθές αποκαλύφθηκε ότι η Τράπεζα Ελλάδος αναγκάστηκε να προσφύγει στο «τελευταίο καταφύγιο δανεισμού» στην ΕΚΤ για να λάβει έκτακτη ρευστότητα 300 εκατ μέσω του προγράμματος ELA. Και αχρηματία τραπεζών αποτελεί δείγμα προβληματικής οικονομίας.

Έτσι, εάν ο ΓΔ καμφθεί λίγο ακόμα επιδεινώνοντας την διαγραμματική του εμφάνιση, εμείς θα προχωρήσουμε σε stop loss.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ πιθανότατα σήμερα δεν θα κάνει πράξεις αφού φαίνεται δύσκολο για τον ΓΔ να χάσει σε ημερήσια βάση -2% ώστε να διασπάσει καθοδικά το stop loss που θέτουμε στο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που από χθες βρίσκεται στις 626 μονάδες.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ ενώ 4 μετοχές, οι ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΕΛΛΑΚΤ και ΦΡΛΚ, χάνουν λίγο περισσότερο του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +1,50%.

Ο Δείκτης Τραπεζών πιέζεται και σήμερα με πτώση -1,95% αυτή τη στιγμή, πλησιάζοντας την βάση των περίπου 700 μονάδων του τρίμηνου οριζόντιου καναλιού των περίπου 700-900 μονάδων (τρέχουσα τιμή του ΔΤΡ οι 730 μονάδες). Εμείς χθες πουλήσαμε με ζημιά τις μικρές μας θέσεις σε ΕΤΕ που ανοίξαμε πριν λίγες εβδομάδες συνεχίζοντας την αλυσίδα αποτυχημένων, ευτυχώς λίγων, τοποθετήσεων σε τραπεζικές μετοχές. Κατά την τελευταία 9ετία με ποσοστό 9 στα 10, όποτε αγοράζαμε τράπεζες καταλήγαμε σε ζημιές. Άρα, ο κανόνας του Will O Neal, να αγοράζουμε μετοχές εταιριών που αυξάνουν τα κέρδη τους τελικά είναι σωστότατος.

Εκτός από τις τράπεζες σήμερα, όπως και χθες, πιέζονται και οι μετοχές που πραγματοποίησαν προσφάτως σημαντικές ανόδους. Έτσι, βλέπουμε αυτή τη στιγμή ΕΛΛΑΚΤ -3,42%, ΦΡΛΚ -3,22%, ΑΒΑΞ -2,65% ΙΝΤΑ -2,87% και ΜΙΓ -2,52%.

Μικρές ανόδους από +0,50% έως +1,50% σημειώνουν μόνον οι ζωηρές προσφάτως ΥΓΕΙΑ, ΛΑΜΔΑ, ΣΑΡ και ΜΛΣ.

Θεωρούμε πιο επικίνδυνες για μεσοχρόνια καθοδική τάση τις μετοχές των οποίων η σημερινή πτώση λαμβάνει χώρα κοντά στα χαμηλά τριμήνου όπως σε όλες τις τραπεζικές μετοχές συν επιπλέον στις, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text