Αρχική | Εταιρίες | Νέα αεροπορική εταιρεία δημιουργεί η μητρική της British Airways

Νέα αεροπορική εταιρεία δημιουργεί η μητρική της British Airways

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα αεροπορική εταιρεία δημιουργεί η μητρική της British Airways

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι οι συμφωνίες παραχώρησης για τους ελληνικούς περιφερειακούς αερολιμένες είναι σύμφωνες προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. 

Οι παραχωρήσεις αφορούν συνολικά τους 14 περιφερειακούς αερολιμένες. (Ακτίου, Χανίων, Καβάλας, Κεφαλληνίας, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου, Κω, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης και Σκιάθου).

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις παραχώρησης για 14 περιφερειακούς αερολιμένες στην Ελλάδα ανατέθηκαν με όρους της αγοράς και, ως εκ τούτου, δεν συνεπάγονται κρατικήΑπό την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ.   Νέα αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιεί υπερατλαντικά ταξίδια και θα εδρεύει στη Βαρκελώνη ανακοίνωσε ότι δημιουργεί η μητρική εταιρεία της British Airways, International Airways Group (IAG).

Όπως αναφέρει το BBC, η νέα εταιρεία θα έχει την επωνυμία Level και αρχικά θα εκτελεί πτήσεις από τη Βαρκελώνη προς το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και την Πούντα Κάνα της Δομηνικανής Δημοκρατίας.

Τα πρώτα δρομολόγια της Level θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο. Η εταιρεία θα χρησιμοποιεί πληρώματα της ισπανικής Iberia και ο στόλος της θα αποτελείται από δύο καινούργια αεροσκάφη Airbus A330.

Η Level θα είναι ο πέμπτος αερομεταφορέας που θα ελέγχει η IAG - στον όμιλο περιλαμβάνονται, εκτός από την British Airways, η ισπανική Iberia, η ιρλανδική Aer Lingus και η εδρεύουσα επίσης στη Βαρκελώνη Vueling. Μεγαλύτερος μέτοχος της IAG (με ποσοστό 9,9%) είναι η Qatar Airways.

«Η Βαρκελώνη επιλέχθηκε ως έδρα της Level προκειμένου να εξυπηρετούνται με υπερατλαντικούς προορισμούς οι επιβάτες του υπάρχοντος ευρωπαϊκού δικτύου δρομολογίων της Vueling», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IAG Ουίλι Ουόλς. 

Πηγή : tovima.gr

20

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text