Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει την θέση του κοντά στις 680 μονάδες

Ο ΓΔ παγιώνει την θέση του κοντά στις 680 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για του longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση (Δευτ, 10/4) με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) μικρή πτώση -0,10% (στις 680 μονάδες) με μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης μικρές διακυμάνσεις στα υψηλά ευρισκόμενα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αν εμφανίσουμε μεσομακροπρόθεσμο (διετούς διάρκειας) γράφημα του ΓΔ θα διαπιστώσουμε πολύ εύκολα την ανοδικότητα (bullishness) του εν λόγω γραφήματος με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να είναι θετικοί, ο OBV (που δείχνει συσσωρεύσεις/διανομές) να κινείται σε υψηλά έτους και ο ίδιος ο ΓΔ να έχει προσφάτως διασπάσει ανοδικά τον στροφέα των 665 μονάδων και στην συνέχεια το αγκίστρι των 671 μονάδων.

Η τάση λοιπόν της αγοράς είναι καθαρά ανοδική με πιθανότητες, λόγω ορμής, για ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% κάνοντας την συνεδρίαση μάλλον ανιαρή.

Οι τραπεζικές μετοχές γύρισαν σήμερα και πάλι καθοδικά με τον ΔΤΡ να μην  μπορεί να προσεγγίσει τον στροφέα των περίπου 800 μονάδων (τρέχουσα τιμή 775 μονάδες , -0,70%).

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν δικαιούται σήμερα αυτόν το τίτλο αλλά η ΔΕΗ προσπαθεί να τον κερδίσει με άνοδο +2,60% και με μεγάλους όγκους 440 χιλ τεμαχίων. Η ΔΕΗ παρά τα μεγάλα προβλήματά της, τους ανείσπρακτους λογαριασμούς και την δρομολογηθείσα συρρίκνωσή της, κατά τις τελευταίες 2 εβδομάδες, με ανεξήγητο τρόπο, έχει σημειώσει μέχρις στιγμής ράλι +20% και έχει δώσει και σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις υψηλών τριμήνου.

Ο ΦΡΛΚ με την σημερινή άνοδο +1,84% συνεχίζει να κατασκευάζει την τρίμηνη βάση του στο εύρος των περίπου 4 με 4,50 ευρώ από την οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα δυνατό ράλι.

Εξ ίσου ενδιαφέρουσα είναι η δίμηνη βάση των 7 ευρώ ± 20 λεπτά του ευρώ που κατασκευάζει ο ΜΥΤΙΛ με προοπτικές να προσεγγίσει τα 9 ευρώ.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από διαγραμματική άποψη είναι η συμπεριφορά της ΜΙΓ που κατασκευάζει βάση πέριξ των 0,16 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,162 με στροφέα τα 0,17).

ΣΑΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή νέα υψηλά έτους.

ΣΕΝΕΡ : Με την σημερινή πτώση -2,51% διαγράφει μια νέα κατερχόμενη τοπική κορυφή πλησιάζοντας τον πωλητικό στροφέα των 0,80 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,815).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text