Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Στ. Πιτσιόρλας: Ζούμε την ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ - Ο κρατισμός είναι παρελθόν

Στ. Πιτσιόρλας: Ζούμε την ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ - Ο κρατισμός είναι παρελθόν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στ. Πιτσιόρλας: Ζούμε την ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ - Ο κρατισμός είναι παρελθόν

Από τον Μανόλη Καψή.   Ο Στέργιος Πιτσιόρλας είναι ένα διαφορετικό είδος Συριζαίου. Μάλλον "εξωτικό είδος" αν τον συγκρίνεις με συναδέλφους του όπως ο Χ. Σπίρτζης ή ο Π. Σκουρλέτης. Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι ένθερμος οπαδός της ελεύθερης οικονομίας και των αποκρατικοποιήσεων. Και η άποψή του, κάποτε περιθωριακή στο κόμμα του "θα σκίσουμε τα μνημόνια", φαίνεται πως κερδίζει έδαφος και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Καθόλου τυχαίο, ότι μας υποδέχεται στο γραφείο του στην Καραγεώργη Σερβίας -για μια αποκλειστική συνέντευξη στο Capital.gr- την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου τους επικεφαλής της Fraport, τους νέους ιδιοκτήτες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Η εποχή που ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι "τα αεροδρόμια και τα λιμάνια δεν είναι προς πώληση"... (τα περίφημα ασημικά της αριστεράς,) μοιάζει πολύ μακρινή. Κι ας είναι μόλις δυο χρόνια πριν. 

"Ζούμε την ωρίμανση μιας κυβέρνησης", λέει ο Σ. Πιτσιόρλας που χαρακτηρίζει πάγιο ελληνικό φαινόμενο, και όχι μοναδικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα να λες στην αντιπολίτευση και άλλα όταν είσαι κυβέρνηση. Μην κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό γι’ αυτό, λέει. Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα.

"Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ξεφύγουμε από το κρατικοδίαιτο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας, σημειώνει. Και όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, αυτό θα το προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ…".

Ο Στ. Πιτσιόρλας ξέρει πως το επόμενο μεγάλο στοίχημα θα είναι η μερική "ιδιωτικοποίηση" της ΔΕΗ. Το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας καλύτερα. Έστω, αυτή η μεσοβέζικη παρέμβαση που επιχειρεί ο Γ. Σταθάκης. Πριν να είναι πολύ αργά.

Ο κ. Σκουρλέτης λέει ότι "ο διαγωνισμός είναι στημένος" του θυμίζουμε. "Όχι βέβαια" απαντά.

Ναι στη ΔΕΗ κάναμε λάθη, λέει στο Capital.gr ο Σ. Πιτσιόρλας. Ναι καθυστερήσαμε. "Εμείς στην αριστερά, είχαμε κάποιες απόψεις για πολλά χρόνια. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο βρήκαμε όμως τη δύναμη να υπερβούμε τον εαυτό μας και να λύσουμε προβλήματα με κόστος".  Να δείτε τώρα που οι αντιδράσεις θα προέρχονται από τους άλλους πολιτικούς χώρους.

Γιατί σε ένα σημείο δεν μπορείς να διαφωνήσεις με τον υφυπουργό Οικονομίας. Ότι "είναι βαθιές οι ρίζες του κρατισμού στην ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα."

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Capital.gr, θέλει να πείσει ότι η Ελλάδα είναι πλέον ευκαιρία να επενδύσεις. Δίνει το παράδειγμα των προσφορών για τον ΟΛΘ, την επένδυση της Philip Morris, το Ελληνικό. Έρχονται πολλοί επενδυτές, λέει.

Ας το ελπίσουμε. Δείτε τη συνέχεια απο την πηγή.


Πηγή: capital.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text