Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται με ήπιο ρυθμό η διόρθωση της αγοράς

Συνεχίζεται με ήπιο ρυθμό η διόρθωση της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή (Πέμπτη, 20/4/2017) διόρθωση της αγοράς διότι το μέγεθος της πτώσης του ΓΔ (-0,50% στις 675 μονάδες στις 3.40 μμ) και οι συνολικοί τζίροι (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα δείχνοντας έλλειψη πωλητικών πιέσεων.

Εξ άλλου, η μέχρι τούδε 5νθήμερη τρέχουσα διόρθωση του ΓΔ είναι μόνον 10 μονάδων ή -1,50% και για να ανησυχήσουμε θα έπρεπε, σύμφωνα με ιστορικά προηγούμενα, να είχε φτάσει στο κατά μέσον όρο -5% από το υψηλό μήνα ενώ για να δοθούν μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση ΧΚ20 θα έπρεπε η διόρθωση να έφτανε στο -8% από το ίδιο υψηλό μήνα.

Στην παρούσα περίπτωση θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ χάσει το μισό του ράλι τέλους Μαρτίου-αρχών Απριλίου κλείνοντας κάτω των 656 μονάδων ενώ θα αρχίσουμε να προσέχουμε εάν ο ΓΔ χάσει την στήριξη – διπλό τοπικό πυθμένα των 666 μονάδων.

Ώστε, όσο ο ΓΔ θα κινείται άνω των 666 μονάδων, εμείς οι αγορασμένοι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται πτωτικά και το 1/3 ανοδικά αλλά καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% ή κερδίζει περισσότερο του +3% κάνοντας την συνεδρίαση αναμονής και όχι πτωτική.

Η μετοχή της ημέρας : δεν υπάρχει καμία σήμερα.

Σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή αντίστοιχα στηρίξεων : δεν υπάρχει καμία σήμερα.

Νέα υψηλά σημειώνουν οριακά μόνον οι ΕΕΕ και ΝΗΡ ενώ νέα χαμηλά δεν σημειώνει καμία.

Τραπεζικές μετοχές : σήμερα πιέζονται μετρίως πτωτικά με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -1,60%  στις 769 μονάδες εμφανίζοντας ένα μεσοπρόθεσμο γράφημα πεντάμηνης συσσώρευσης (ή τελμάτωσης αν θέλετε) στο εύρος των 700-900 μονάδων. Αυτή τη στιγμή ο ΔΤΡ βρίσκεται στις 770 μονάδες δηλαδή κάτω από την μέση τιμή της συσσώρευσης, γεγονός που δείχνει αδυναμία και οριακή υπεροχή των πωλητών (των απαισιοδόξων) έναντι των αγοραστών (των αισιοδόξων).

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων : είναι οι ίδιες που αναφέραμε στο χθεσινό μετασυνεδριακό σχόλιο και θα τις ξανααναφέρουμε στο σημερινό μετασυνεδριαικο σχόλιο των 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text