Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν δείχνει διατεθειμένος να πέσει από τα υψηλά των 675 μονάδων

Ο ΓΔ δεν δείχνει διατεθειμένος να πέσει από τα υψηλά των 675 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα (Παρ, 21/4) η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει πολύ μικρή πτώση (-0,20% στις 673 μονάδες στις 3.50 μμ) με πολύ μικρούς τζίρους (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδια συμπεριφορά (κύμανση λίγο κάτω από τα υψηλά έτους) ακολουθούν και οι διεθνείς δείκτες.

Αν εμφανίσουμε μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ διετούς κάλυψης, εύκολα θα παρατηρήσουμε ότι ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται σε οκτάμηνη σαφή ανοδική τάση την οποία θα διατηρεί όσο θα κινείται πάνω από το κυλιόμενο Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 632 μονάδες ενώ οι πρώτες ανησυχίες για ενδεχόμενο καθοδικής αναστροφής της αναφερθείσας ανοδικής τάσης θα δικαιολογούνται μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 που σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην στήριξη – διπλό τοπικό πυθμένα των 666 μονάδων.  Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 666 μονάδες, οι longs θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι ίσες στον αριθμό με τις καθοδικές, ενώ τρεις μετοχές δευτερευούσης σημασίας, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΑΣΩ και ΥΓΕΙΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +4% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι οι δυο αναφερθείσες, ΙΝΤΚΑ και ΥΓΕΙΑ, που συνεχίζουν και σήμερα το από αρχές του έτους ράλι τους με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους. Οι trend followers κανονικά δεν πουλούν κατά μήκος της ανόδου. Αντίθετα, θα μπορούσαν να αγοράσουν σήμερα μερικώς ΙΝΤΚΑ που διασπά ανοδικά βραχυχρόνιο σχηματισμό σημαιακίου.

Ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ (-0,25%) εξακολουθεί να είναι «κολλημένος» κάτω των 800 μονάδων δηλαδή σε bearish θέση λειτουργώντας σαν τροχοπέδη στον ΓΔ του οποίου απαγορεύουν να ανακτήσει τις 700 μονάδες.

Η ΦΦ σήμερα καταβάλει ηράκλειες προσπάθειες να ξεπεράσει την σαφή τρίμηνη αντίσταση των 19 ευρώ. Εχει επιστρατεύσει το μεγαλύτερο τζίρο σε μετοχή της ημέρας, σχεδόν τρισήμισυ εκατ ευρώ, και αυτή τη στιγμή ακουμπά την επίμαχη αντίστασητων 19 ευρώ έχοντας καταφέρει μικρή μόνον άνοδο +0,74%. Αν κλείσει πάνω από αυτήν τότε θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον σήμα αγορών.

Σε νέα υψηλά έτους κινούνται οι ΕΕΕ, ΥΓΕΙΑ και ΙΝΤΚΑ ενώ καμία δεν κινείται σε νέα χαμηλά έτους δείχνοντας ότι η αναφερθείσα 8μηνη ανοδική τάση καλά κρατεί.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text