Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Εξετάσεις στο roadshow του Ιουνίου στη Ν. Υόρκη θα δώσουν οι εισηγμένες

Εξετάσεις στο roadshow του Ιουνίου στη Ν. Υόρκη θα δώσουν οι εισηγμένες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εξετάσεις στο roadshow του Ιουνίου στη Ν. Υόρκη θα δώσουν οι εισηγμένες

Από τον Ανέστη Ντόκα.   Ισως πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2012, οι διοικήσεις των εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) που θα βρεθούν έκτη διαδοχική χρονιά στη Νέα Υόρκη θα έχουν λιγότερο άγχος. Ελπίζουν να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να ασχοληθούν με την ανάλυση των προοπτικών των επιχειρήσεών τους και όχι να απολογούνται έκτη διαδοχική χρονιά γιατί η Ελλάδα δεν καταφέρνει έπειτα από 8 χρόνια να εξέλθει από την ύφεση. Η φετινή εκδήλωση (6th Greek Investment Forum) θα διεξαχθεί το διήμερο 21 και 22 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη και θα έχει μία πρωτοτυπία. Θα προηγηθεί η διοργάνωση του Investment Forum στις 18 - 20 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν τόσο στο «2017 SelectUSA Investment Summit» όσο και σε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς όπως το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (US Chamber of Commerce) και το Αμερικανικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας (US Council of Competiveness).

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής επίσκεψης στην Ουάσιγκτον σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν παράλληλες στοχευμένες συναντήσεις με επενδυτικούς οίκους, Αμερικανούς επιχειρηματίες, ομάδες επιρροής κ.ά. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt έχουν δηλώσει ότι θα ενισχύσουν τη διοργάνωση με τη συμμετοχή τους στο 6th Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη αλλά και στην επιχειρηματική επίσκεψη στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι περισσότερες από τις 25 εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και αρκετές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν δηλώσει συμμετοχή στα δύο επενδυτικά forum σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη. Αντίστοιχα υψηλό παρουσιάζεται και το επενδυτικό ενδιαφέρον των αμερικανικών funds για τις εισηγμένες επιχειρήσεις. Οι Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται κυρίως για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης εταιρειών που έχουν ισχυρή παρουσία στη χώρα τους, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ικανοποιητικές μερισματικές αποδόσεις.


Πηγή: kathimerini.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text