Αρχική | Εταιρίες | Κλάδοι | Τεχνολογία | Μύθοι και αλήθειες για τις ανεμογεννήτριες

Μύθοι και αλήθειες για τις ανεμογεννήτριες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μύθοι και αλήθειες για τις ανεμογεννήτριες

Σε όόλη τη χώρα, βρίσκονται σε διαμάχη τοπικοί φορείς, συλλογικότητες, κινήσεις πολιτών, επιστημονικοί φορείς και επενδυτές, με φόντο τις ανεμογεννήτριες. Προ ημερών, η επανεκκίνηση έργων στη Νότια Πελοπόννησο –για τα οποία έχει γίνει προσφυγή«Αναβολή στην εκδίκαση προσφυγής συλλόγων για ανεμογεννήτριες», efsyn.gr στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας είχαν αδειοδοτηθεί– πυροδότησε νέο γύρο αντιπαραθέσεων.

Οι αντιδράσεις πολιτών και οργανώσεων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνουν λόγο«Οικολόγοι Πράσινοι: “Να σταματήσουν άμεσα τα παράνομα έργα στη Μάνη!”», laconialive.gr για περιβαλλοντικά προβληματική χωροθέτηση (σε περιοχή Natura) και παραθέτουν δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις σε Έβρο, Κρήτη, απρόσιτες έως σήμερα βουνοκορφές, νησιά και ακατοίκητες νησίδες του Αιγαίου.

Εκτός από την Πελοπόννησο, αντίστοιχες αντιδράσεις πολιτών καταγράφονται και σε άλλες περιοχές, με επίκεντρο τις Κυκλάδες. Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε στις αρχές Απριλίου με εκπροσώπους φορέων και την Επιτροπή Kατοίκων της Πάρου, της Νάξου, της Τήνου και της Άνδρου, τόνισε«Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο ετοιμάζεται για τις ΑΠΕ», euro2day.gr ότι στη χώρα έχει διαμορφωθεί ένα καθεστώς προβληματικό για επενδύσεις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Όπως επισήμανε ο κ. Σταθάκης, το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ ετοιμάζεται και θα επιλύσει χρόνια προβλήματα, με γνώμονα την προώθηση επενδύσεων στον συγκεκριμένο τομέα και με έμφαση στην περιβαλλοντική προστασία. Το πλαίσιο δεσμεύτηκε ότι θα διαμορφωθεί σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε τη συνέχεια από την πηγή.


Πηγή: insidestory.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text