Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ προσπαθεί μετά από τριήμερη διόρθωση να ξεπεράσει το φράγμα των 800 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί μετά από τριήμερη διόρθωση να ξεπεράσει το φράγμα των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία δίνει σήμερα (Τετ, 17.5) η αγορά στους long επενδυτές με τον ΓΔ να έχει φτάσει αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) στις 799 μονάδες (+1,34%) υποστηριζόμενος από μεγάλους όγκους (γύρω στα 120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπώντας το υψηλό έτους των 797 μονάδων της περασμένης εβδομάδας και πλησιάζοντας απειλητικά το φράγμα των 800 μονάδων το οποίο αν σπάσει ανοδικά, τότε η ψυχολογία της αγοράς θα πάρει μια νέα ανοδική ώθηση.

Το μόνο πρόβλημα είναι η ήδη υπεραγορασμένη κατάσταση της αγοράς με τον ΓΔ να απέχει αυτή τη στιγμή +19% από το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 671 μονάδων με συνέπεια να είναι ακούγεται λογικό μια οξεία διόρθωση.

Ωστόσο, εμείς δεν θέλουμε να πουλήσουμε στα παρόντα υψηλά επίπεδα διότι σύμφωνα με στατιστική δοκιμασία που κάναμε σήμερα στα ιστορικά δεδομένα του ΓΔ της τελευταίας 25ετιας, οι πιθανότητες περαιτέρω αξιόλογης ανόδου είναι περίπου 50%.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ 13 μετοχές (από τις 45 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε) πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΑΡΑΙΓ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3% (και αυτή λόγω αποκοπής μερίσματος).

Η μετοχή της ημέρας : η μετοχή με την πιο εντυπωσιακή άνοδο, περίπου +15%, είναι η ΑΤΤ οφειλόμενη στην προχθεσινή δημοσιοποίηση των σχεδίων διάσωσης της τραπέζης αλλά και μετατροπής της σε κερδοφόρο. Όμως, η μετοχή είναι άκρως υπεραγορασμένη (περίπου +120% μέσα σε 4 εβδομάδες) και ενέχει υψηλό ρίσκο η μεσοχρόνια αγορά της στα τρέχοντα επίπεδα. Εξ άλλου κανένα trend following μεσοπρόθεσμο ή μεσομακροπρόθεσμο σύστημα συναλλαγών δεν δίνει στα σημερινά ύψη σήματα αγορών.

Αντίθετα, τρεις μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ, ΛΑΜΔΑ και ΕΛΛΑΚΤ, δίνουν σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών, ας είναι υπεραγορασμένες σε σχέση με τις προ διμήνου τιμές τους, λόγω του ότι πραγματοποιούν ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων εδραζομένων (στο περίπου) σε 3-4 τοπικές κορυφές.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή πολλές μετοχές, περίπου 15 , επιβεβαιώνοντας τα νέα υψηλά του ΓΔ.

Ο ΔΤΡ πετυχαίνει αυτή τη στιγμή οριακά νέα υψηλά έτους βοηθώντας και τις μη-τραπεζικές μετοχές να κάνουν το ίδιο.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links