Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ επανέρχεται σε φάση διόρθωσης λίγο κάτω από το υψηλό έτους των 800 μονάδων

Ο ΓΔ επανέρχεται σε φάση διόρθωσης λίγο κάτω από το υψηλό έτους των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σημερινή (Πέμπτη, 18/5) διόρθωση της αγοράς καθόσον το μέγεθος πτώσης του ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, είναι μικρό -0,55% (στις 784 μονάδες), ο συνολικός τζίρος είναι μέτριος (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και το ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ είναι οριακά άσπρο (με άνοιγμα των 10.35 πμ στις 683 μονάδες και τρέχον στις 784).

Η σημερινή διόρθωση δεν θα μας ανησυχήσει καθόλου αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τον κυλιόμενο πυθμένα των 783 μονάδων ενώ θα αρχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί αν ο ΓΔ χάσει το στρογγυλό ψυχολογικό όριο των 750 μονάδων όπου σε 3-4 συνεδριάσεις θα έχει συμπέσει ο ανερχόμενος ΕΚΜΟ30 του οποίου η τυχόν καθοδική διάσπαση θα εκληφθεί από εμάς σαν προειδοποίηση ενδεχόμενης κύριας καθοδικής αναστροφής.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.


Μετοχές

Καθαρά bearish είναι ο λόγος ανοδικών / καθοδικών μετοχών (αυτή τη στιγμή είναι 1 προς 3) αλλά καμία μετοχή δεν χάνει χειρότερα του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΤΤ, που κερδίζει πολύ πάνω από +3%.


Η μετοχή της ημέρας : Η ΑΤΤ «σταματημό δεν έχει». Με το σημερινό +12%  συμπληρώνει εντυπωσιακότατο ράλι ύψους περίπου +130% μέσα σε 4 εβδομάδες. Δηλαδή η μετοχή δείχνει πολύ δυνατή και ικανή για περαιτέρω άνοδο, αλλά είναι ήδη άκρως υπεραγορασμένη. Τα τεχνικά σήματα αγορών στην ΑΤΤ δόθηκαν πολύ χαμηλότερα, στο πρώτο της limit up, της 26ης Απριλίου, στα 0,053 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,095 ευρώ).


Σήμερα δίνουν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών δυο μετοχές που δεν μπόρεσαν να δώσουν στο χθεσινό κλείσιμο, οι ΣΕΝΕΡ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Και οι δύο μετοχές χθες, που δεν μπόρεσαν (λόγω απότομης βύθισης ολόκληρης της αγοράς λίγο πριν το κλείσιμο) να κλείσουν πάνω από τους σηματοδότες αγορών, είχαν (χθες) πολύ μεγάλους όγκους, αλλά σήμερα οι όγκοι τους είναι μετριώτατοι.


Ο Δείκτης Τραπεζών χάνει αυτή τη στιγμή μόνον -0,50%  ευρισκόμενος στις 1040 μονάδες δηλαδή αρκετά ψηλότερα από το ψυχολογικό όριο, που δρά στα στήριξη, των 1000 μονάδων. Εμείς δεν έχουμε καθόλου τράπεζες στο χαρτοφυλάκιό μας, όμως ευχόμαστε να συνεχίσουν αυτές το ράλι τους διότι θα τραβήξουν και τις μη-τραπεζικές μετοχές που έχουμε εμείς στο χαρτοφυλάκιό μας.

Τέλος, δεν βλέπουμε μέχρις στιγμής συσσωρεύσεις σε καμια μετοχή ενώ διανομές βλέπουμε μόνον σε ΕΛΠΕ και ΔΕΗ και μερικώς σε ΠΛΑΘ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links