Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ προσπαθεί να μην απομακρυνθεί (προς τα κάτω) από την αντίσταση - υψηλό έτους των 800 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να μην απομακρυνθεί (προς τα κάτω) από την αντίσταση - υψηλό έτους των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αμφιλεγόμενη είναι η μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 19/5) καθώς ο ΓΔ, ενώ το πρωί στις 10.35 πμ άνοιξε με δύναμη στις 790 μονάδες (+1%), βρέθηκε πριν λίγο, στις 3.30 μμ, στις 784 μονάδες (+0,20%) φανερώνοντας ενδοημερήσια ήττα των αισιοδόξων από τους απαισιόδοξους. Αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, αντιδρά στις 785 μονάδες (+0,35%). Οι σημερινοί τζίροι είναι ελαφρά αυξημένοι (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στην Ευρώπη επικρατεί το ίδιο ακριβώς κλίμα δηλαδή, πολύ ήπια άνοδος κατά μέσον όρο +0,40%, μετά από ολιγοήμερη διόρθωση 2-3 ποσοστιαίων μονάδων από την κορυφή έτους των μέσων Μαΐου.

Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει την σημασία της στο τέλος της. Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κυλιόμενη τοπική κορυφή του των 790 μονάδων, τότε όλα θα δείχνουν ότι βαίνουμε καλώς προς την εκπόρθηση των 800 μονάδων και σε περαιτέρω συνέχιση της ανοδικής τάσης. Εάν όμως ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα του των 782 μονάδων, τότε θα προκύψει ένα  γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων με δύο κατερχόμενες κορυφές και μια καθοδική διάσπαση τοπικού πυθμένα, γράφημα που θα σημαίνει ενδεχόμενη αναβολή ή και ματαίωση της κατάκτησης των 800 μονάδων. Τέλος, αν ο ΓΔ κλείσει στο ενδιάμεσο των 782-790 μονάδων, τότε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για την Δευτέρα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πωλήσεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 782 μονάδες διότι μια τέτοια καθοδική διάσπαση θα έχει βραχυχρόνιο χαρακτήρα.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή πτωτικά και το 40% ανοδικά αλλά μόνον μια μετοχή, η ΓΡΙΒ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, στις ΑΤΤ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΥΓΕΙΑ, που πετυχαίνουν ανόδους πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Και πάλι είναι η ΑΤΤ με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +13% συμπληρώνοντας σχεδόν τριπλασιασμό τιμής μέσα σε ένα μήνα. Η ίδια μετοχή τιμάται αυτή τη στιγμή περίπου το 1/200 της προ τετραετίας τιμής της. Οπότε…ποντάρετε, είναι υποτιμημένη ή υπερτιμημένη ;

Μας είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι τράπεζες πάνε καλά με τον ΔΤΡ (+1,25%) να ξεπερνά αυτή τη στιγμή την προχθεσινή κυλιόμενη κορυφή του των 1047 μονάδων (τρέχουσα τιμή 1052) ελπίζοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και στις μη-τραπεζικές μετοχές που εμείς κατέχουμε και ταυτόχρονα  ο ΓΔ να ξεπεράσει τις 790 μονάδες.

Πολύ καλά πάνε σήμερα οι ΥΓΕΙΑ και ΜΙΓ με μεγάλες ανόδους γύρω στο +3%, με μεγάλους όγκους και σε νέα υψηλά έτους. Όμως, διαγραμματικά είναι υπεραγορασμένες. Τα σήματα μεσοπροθεσμων αγορών έχουν δοθεί πολύ χαμηλότερα.

Ο ΟΛΠ (+2%) ανακτά σήμερα τα 2/3 της οξύτατης χθεσινής πτώσης επιβεβαιώνοντας από την μεριά του ότι αυτός και η γενική αγορά βρίσκονται σε ανοδική τάση.


Σήμερα ενδεχομένως να έχουμε μικρή καθυστέρηση στο μετασυνεδριακό σχόλιο.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links