Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Νέες επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ στο Costa Navarino

Νέες επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ στο Costa Navarino

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ στο Costa Navarino

Από τον Στάθη Κουσούνη.   Δύο νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες θα προστεθούν στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του Costa Navarino, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΤΕΜΕΣ A.E. κινεί τις διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής τους κατά τη φετινή περίοδο.

Οι νέες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στο Costa Navarino θα αγγίξουν τα 250 εκατ. ευρώ. Ηδη, η διεύθυνση υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Πύλου - Νέστορος έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία στο τουριστικό συγκρότημα του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Navarino Waterfront.

H πολυτελής μονάδα στον οικισμό Κάτω Γιάλοβας θα αναπτυχθεί σε έκταση 124,1 στρεμμάτων. Το εμβαδόν δόμησης των κτιρίων θα ανέλθει σε 32.262 τ.μ. έναντι επιτρεπόμενου μεγέθους 53.641 τ.μ. Επίσης, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τις ανάγκες στάθμευσης 768 οχημάτων. Η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα θα ανεγερθεί στο Νavarino Bay.

Εως σήμερα, στο Costa Navarino έχει επενδυθεί το ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος στο δημοφιλές τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας όταν θα φθάσει να βρίσκεται σε φάση πλήρους ανάπτυξης θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ.

Στο συγκρότημα κατά την αιχμή της σεζόν εργάζονται 1.200 υπάλληλοι, ενώ όταν ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα θα φθάσουν τους 3.300. Στόχος αποτελεί μελλοντικά να καταστεί εφικτή η 12μηνη λειτουργία του συγκροτήματος. Στο Νavarino Dunes (Περιοχή Ολοκληρωμένης  Τουριστικής Ανάπτυξης Ρωμανού) που αναπτύσσεται σε 1.300 στρέμματα λειτουργούν δύο ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, γήπεδο γκολφ 18 οπών, συνεδριακό κέντρο, σπα, χώροι εστίασης, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, κέντρα για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Επίσης, στο Navarino Βay (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου) που καλύπτει 1.400 στρέμματα λειτουργεί το δεύτερο γήπεδο γκολφ 18 οπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική οικονομική επίδραση της λειτουργίας της Costa Νavarino στη χώρα μας από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι σήμερα ξεπερνά, πλέον, το 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα αγοράς για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στο Costa Navarino, 1,65 ευρώ δαπανάται εκτός του συγκροτήματος. Μόνο για το 2016 τα άμεσα έσοδα από την αύξηση των επισκεπτών στη Μεσσηνία υπολογίζονται σε 17,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η δευτερογενής επίδραση των εσόδων στην τοπική οικονομία εκτιμάται σε επιπλέον 28,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια ΤΕMEΣ Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 50% στην εταιρεία Home Holdings η οποία έχει εξαγοράσει το Hilton Αθηνών. Το υπόλοιπο 50% ανήκει στη D-Marine Investments Ηolding B.V. θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, ο οποίος κατέχει και ποσοστό περίπου 33% στην Apollo Investment Hold Co, νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Η Home Holdings έχει σχεδιάσει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για τη μελλοντική αναμόρφωση και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Hilton Aθηνών. Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία προς πώληση τουριστικών κατοικιών από το ξενοδοχειακό δυναμικό της μονάδας, καθώς και τη λειτουργία νέων χώρων ψυχαγωγίας και εμπορικών καταστημάτων.


Πηγή: kathimerini.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text