Αρχική | Ειδικές Σελίδες | Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών | Θωμά, μιλάμε για επενδύσεις κερδοφόρες, χωρίς άγχος και διασκεδαστικές!

Θωμά, μιλάμε για επενδύσεις κερδοφόρες, χωρίς άγχος και διασκεδαστικές!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θωμά, μιλάμε για επενδύσεις κερδοφόρες, χωρίς άγχος και διασκεδαστικές!

Σε δημοσίευσή μου στο facebook για τη συνάντηση του Σαββάτου (δείτε σχετικά), ένας παλιός φίλος, μου πρότεινε να εντάξω στο “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” και τη δυνατότητα χρήσης παραγώγων, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες του συστήματος και όταν η αγορά βρίσκεται σε πτωτική φάση. Εκ πρώτης όψεως, η άποψη του φίλου ήταν ενδιαφέρουσα. Όμως, η -με κάθε τρόπο και με όσο άγχος- μεγιστοποίηση των κερδών δεν είναι κάτι που θέλουμε να πετύχουμε με τη χρήση του “απόλυτου συστήματος”. Δείτε την πλήρη απάντησή μου:

Θωμά, με γνωρίζεις πόσα χρόνια; Νομίζω κοντά στα 25. Όμως, έχουμε να συναντηθούμε σχεδόν μια δεκαετία. Πολλά έγιναν σ' αυτή τη δεκαετία. Και στον κόσμο και στη χώρα και στον καθέναν μας ξεχωριστά.

Στην τελευταία δεκαετία, πέραν άλλων θεμάτων, απασχολήθηκα πολύ με τα αίτια που τόσος πολύς κόσμος έχασε από το Χρηματιστήριο. Βέβαια, βασικός παράγοντας ήταν η πτώχευση της χώρας, αλλά και η θεσμική ανεπάρκεια της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Όμως, αυτοί ήταν απλά οι εξωτερικοί παράγοντες τους οποίους, το άτομο, δεν μπορούσε να επηρεάσει άμεσα. Επικεντρώθηκα λοιπόν στους προσωπικούς παράγοντες που οδήγησαν τον κόσμο -ιδίως τα άτομα που δεν είχαν ειδικές γνώσεις- στο να χάσει. Τους παράγοντες αυτούς τους γνωρίζεις και συ. Οι κυριότεροι είναι: α) η απληστία, β) η έλλειψη εμπειρίας και γνώσεων για το χώρο των Χρηματιστηρίων, γ) η έλλειψη συστήματος και δ) η αδυναμία πώλησης όταν κάποιος έχει ζημιές, δηλαδή αυτό που λέμε “stop loss”.

Θέλησα λοιπόν να ασχοληθώ ερευνητικά και να κάνω κάτι απλό, που θα βοηθούσε όμως όλο αυτό το κόσμο που θέλει, ή που θα θέλει σε κάποια στιγμή στο μέλλον, να ασχοληθεί με τις χρηματιστηριακές επενδύσεις, αλλά που δεν έχει τις ειδικές γνώσεις (άλλωστε, αν θα δεις στις πρώτες σελίδες του, το βιβλίο μου το αφιερώνω “στη νέα γενιά επενδυτών του Χρηματιστηρίου”, δηλαδή αυτούς που θα το πλησιάσουν στο ξεκίνημα του νέου ανοδικού κύκλου). Κάτι απλό που θα μπορούσε να το καταλάβει εύκολα. Που θα μπορούσε να το λειτουργήσει ακόμη και αν δεν έχει γνώσεις ή και το χρόνο. Κυρίως όμως που θα μείωνε το ενδεχόμενο ζημιών, ή που και ακόμη θα το απέκλειε. Παράλληλα, θέλησα να δώσω σ' αυτό τον τρόπο επένδυσης, ένα ακόμη χαρακτηριστικό: την ευχαρίστηση, ή αν θέλεις, τη διασκέδαση. Έτσι, το “σύστημα” που επινόησα, απλό -απλούστατο- σε βαθμό που ορισμένοι το χλευάζουν, έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

α) Έχει περιορισμένο ρίσκο – Risk Free
β) Είναι χωρίς άγχος – Worries Free
γ) Αποκλείει τις ζημιές – Loss Free
δ) Δίνει ευχαρίστηση – Full of Fun

Γίνονται όλα αυτά; Θα το δεις στην εκδήλωση του Σαββάτου. Και νομίζω ότι θα πειστείς. Ήδη έχεις καταλάβει ότι ο μηχανισμός λειτουργίας αυτού του συστήματος -του “απόλυτου συστήματος” όπως το ονόμασα- επιτρέπει την εκμετάλλευση των διακυμάνσεων της χρηματιστηριακής αγοράς και των τιμών των μετοχών, διαβεβαιώνοντας ότι κάποιος θα είναι αγορασμένος όταν οι τιμές αρχίσουν να ανεβαίνουν και θα πουλήσει όταν οι τιμές αρχίσουν να πέφτουν. Και έτσι, μέσα στο χρόνο, ή καλύτερα μέσα σε αρκετά χρόνια, οι αποδόσεις είναι εξαιρετικές. Τόσο εξαιρετικές που αμφιβάλλω αν ποτέ μπορεί να τις πετύχει ένας που ασχολείται καθημερινά με τα Χρηματιστήρια -και ο οποίος, όπως γνωρίζεις, υπόκειται στη φθορά του καθημερινού άγχους, διακυμάνσεων και λαθών. Και τόσο εξαιρετικές αφού, αν τις διαφημίσω, η πρώτη αντίδραση -πριν καταλάβουν το πώς λειτουργεί το σύστημα- είναι να με περάσουν για ψεύτη ή για απατεώνα.

Μέσα απ' αυτή την οπτική, με το να προσθέσω “παράγωγα προϊόντα” στο σύστημα αυτό, απλά το καταστρέφω. Το σύστημα αυτό έγινε για τον απλό κόσμο. Για τον κόσμο που δεν ξέρει, που όμως ενδιαφέρεται και θέλει να ασχοληθεί. Χωρίς ρίσκο. Και με διασκέδαση. Κυρίως όμως, δε θα ήθελα ο κόσμος που θα ασχοληθεί με το σύστημα να γίνει άπληστος. Η απληστία στην αγορά -όπως τη βίωσα και τη μελέτησα- σκοτώνει, επειδή αργά ή γρήγορα θα σε οδηγήσει να κάνεις το μοιραίο λάθος. Αντίθετα, όταν ακολουθείς πειθαρχημένα τα σήματα του συστήματος, το λάθος -το σοβαρό και μοιραίο λάθος- αποκλείεται.

Για το λόγο αυτό δε βλέπω το λόγο να μάθει κάποιος, σ' αυτή τη φάση, για το τί είναι παράγωγα, τί είναι χρηματοοικονομική μόχλευση ή το πώς μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν έχεις με την προσδοκία της πτώσης της τιμής του. Βέβαια, εσύ είσαι ένας παλιός και ευφυής επενδυτής και, αν σου αρέσει το σύστημα, θα βρεις τον τρόπο να εντάξεις και τα παράγωγα σ' αυτό – εύκολο είναι.

Θα χαρώ να σε δω το Σάββατο.

Γιάννης Σιάτρας

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Μία συνοπτική παρουσίαση

Η λειτουργία των χαρτοφυλακίων του “Απόλυτου Συστήματος Συναλλαγών” - Ερωτήσεις και απαντήσεις


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text