Αρχική | Άποψη | Συνεντεύξεις | Αξιωματούχος ΕΕ: Ξεχάστε τη Σύνοδο. Συμφωνία αύριο, αλλιώς πάμε Ιούλιο

Αξιωματούχος ΕΕ: Ξεχάστε τη Σύνοδο. Συμφωνία αύριο, αλλιώς πάμε Ιούλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αξιωματούχος ΕΕ: Ξεχάστε τη Σύνοδο. Συμφωνία αύριο, αλλιώς πάμε Ιούλιο

Από την Ελευθερία Κούρταλη.   Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν δεχθεί τη συμφωνία που θα του προσφέρει το Eurogroup την Πέμπτη και επιδιώξει την προσφυγή στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου, τότε οι ηγέτες απλά θα τον παραπέμψουν στο επόμενο Eurogroup, στις 10 Ιουλίου. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Capital.gr, Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στη διαπραγμάτευση, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού περί επιδίωξης της λύσης και συμφωνίας σε πολιτικό επίπεδο, εάν το αυριανό Eurogroup δεν καταλήξει στη λύση που επιθυμεί η Αθήνα.

Με την ελληνική κυβέρνηση να βάζει στο παρά πέντε της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης το ενδεχόμενο "ρήξης" και απόρριψης της πρότασης που δρομολογούν οι δανειστές για την Ελλάδα, το κλίμα κάθε άλλο παρά καλό προμηνύεται για το "κρίσιμο", όπως χαρακτήρισε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, Eurogroup.

Λάθος η αναζήτηση πολιτικής λύσης

Όπως σημειώνει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Capital.gr, ο κ. Τσίπρας λανθασμένα αναζητά σωσίβιο στους Ευρωπαίους ηγέτες αφού την τελευταία φορά που το προσπάθησε αυτή η στρατηγική δεν βοήθησε καθόλου και το αποτέλεσμα ήταν η δραματοποίηση της κατάστασης αλλά και το να... πάμε σε ένα νέο Eurogroup στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τελικά αυτό που είχε προταθεί πριν την αναζήτηση πολιτικής λύσης.

Αυτό δεν θα ήταν καλό για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει πως το κλίμα μεταξύ των δανειστών είναι ιδιαίτερα θετικό. "Αυτή τη στιγμή όλες οι πλευρές των πιστωτών είναι πολύ αισιόδοξες. Στο προηγούμενο Eurοgroup ήμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία και λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ το σκηνικό άλλαξε και δεν μπορέσαμε να οδηγηθούμε σε συμφωνία καθώς  μία πλευρά – όχι το ΔΝΤ, όχι η Γερμανία – είπε "οχι”".

Δείτε τη συνέχεια από την πηγή.


Πηγή: capital.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text