Αρχική | Ειδικές Σελίδες | Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών | “Απόλυτο Σύστημα”: Κέρδος 36,6% σε διάστημα 7 μηνών!

“Απόλυτο Σύστημα”: Κέρδος 36,6% σε διάστημα 7 μηνών!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
“Απόλυτο Σύστημα”: Κέρδος 36,6% σε διάστημα 7 μηνών!

Άνοδο κατά 24,9% έχει πετύχει το χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος” (*) από την αρχή του έτους. Κατά το ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου σημείωσε άνοδο 24,4%. Παράλληλα, από την 2/11/2016 οπότε και το “απόλυτο σύστημα” έδωσε “σήμα εισόδου” στην αγορά, το χαρτοφυλάκιο έχει απόδοση 36,6%, ενώ για το ίδιο διάστημα, η απόδοση του Γενικού Δείκτη φθάνει στο 37,2%. Οι επιδόσεις αυτές, για ένα τέτοιο διάστημα, είναι εξαιρετικά υψηλές!

Κάποιος θα επισημάνει ότι, η απόδοση του Χαρτοφυλακίου δεν έχει υπερβεί την απόδοση του Γενικού Δείκτη. Όμως, αυτό δε θα πρέπει να είναι το ζητούμενο σε ένα χαρτοφυλάκιο. Το ζητούμενο θα πρέπει να είναι ένα: Κέρδη! Και όταν τα κέρδη αποκτώνται χωρίς την ανάληψη μεγάλου κινδύνου, τότε ακόμη καλύτερα.

Κατ' αρχάς, ένα κέρδος της τάξης του 36,6% σε διάστημα 7 μηνών, δεν είναι καθόλου αμελητέο. Και δεν είναι και συχνό στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά των τελευταίων χρόνων.

Από την άλλη πλευρά, όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει, το κέρδος αυτό προέκυψε χωρίς “κόπο”, δηλαδή χωρίς καμία αλλαγή στη σύνθεση του Χαρτοφυλακίου μας και χωρίς καμία αγωνία. Απλά, αγοράσαμε κάποιες μετοχές που είχαμε επισημάνει από πριν, με βάση το σήμα που μας έδωσε το “απόλυτο σύστημα” και από τότε, ουσιαστικά δεν ασχοληθήκαμε και πάλι με τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου. Όπως εξηγούμε, το βασικό στοιχείο στο "απόλυτο σύστημα" είναι το timing εισόδου και εξόδου και η αρχική επιλογή μετοχών.

Δε μας ανησυχεί, ούτε και μας αγχώνει το ότι δεν ξεπερνούμε κατά πολύ την απόδοση του Γενικού Δείκτη. Ας μην ξεχνάμε ότι στην απόδοση του Γενικού Δείκτη έχουν συμβάλει σημαντικά οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο κατά τους τελευταίους μήνες. Όμως, κατά την άποψή μας, οι μετοχές αυτές, εξακολουθούν να εμπεριέχουν ένα σημαντικό ρίσκο. Και το ρίσκο είναι κάτι που, επ ουδενί λόγω, θέλουμε να εντάξουμε στο χαρτοφυλάκιό μας. Άλλωστε, δε νομίζω ότι υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ακόμη ότι, σε κάποια στιγμή -αργά ή γρήγορα- θα υπάρξει σήμα εξόδου. Το “απόλυτο σύστημα” θα το δώσει έγκαιρα (όχι στην κορυφή, αλλά όταν αφού θα έχει ξεκινήσει η κάθοδος) σήμα εξόδου. Τότε, τα κέρδη του Χαρτοφυλακίου θα “κλειδώσουν”, ενώ ο Γενικός Δείκτης θα ...παραμένει μέσα στην αγορά, έχοντας πάρει την κατιούσα. Εμείς, με τα κέρδη “κλειδωμένα” θα περιμένουμε την επόμενη άνοδο για να επαναλάβουμε το ίδιο σενάριο.

Σ' αυτή την απλή λογική βασίζεται και η όλη επιτυχία του απόλυτου συστήματος συναλλαγών. Στη λογική της εκμετάλλευσης των διακυμάνσεων της χρηματιστηριακής αγοράς, μέσα στη διάρκεια του χρόνου. Και το “σύστημα” μας διαβεβαιεί ότι, η εκμετάλλευση αυτή μπορεί να συμβεί και οι αποδόσεις που μπορούν να επιτευχθούν σε βάθος χρόνου είναι εξαιρετικές.

 

(*) Ως “χαρτοφυλάκιο του απόλυτου συστήματος” δημιουργήθηκε και λειτουργεί με βάση τις αρχές του “απόλυτου συστήματος συναλλαγών”.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Μία συνοπτική παρουσίαση

Η λειτουργία των χαρτοφυλακίων του “Απόλυτου Συστήματος Συναλλαγών” - Ερωτήσεις και απαντήσεις

Το βιβλίο "Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών"


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text