Αρχική | Άποψη | Συνεντεύξεις | Πιέρ Μοσκοβισί: Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως την κυβέρνηση για χρέος και QE

Πιέρ Μοσκοβισί: Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως την κυβέρνηση για χρέος και QE

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πιέρ Μοσκοβισί: Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως την κυβέρνηση για χρέος και QE

Συνέντευξη στον Θάνο Αθανασίου για το Capital.gr

Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί είχε προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση να μην ποντάρει υπερβολικά στην ένταξη της Ελλάδας στο QE και είχε ξεκαθαρίσει ότι μια τέτοια απόφαση θα αργήσει, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr.

Ο Επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν αυτός η πηγή των αυξημένων προσδοκιών και προειδοποιεί για την πρακτική εφαρμογή των συμφωνηθέντων κατά τον τελευταίο χρόνο του προγράμματος και παραθέτει τα σημαντικά στοιχεία της ατζέντας των ελέγχων για το τελευταίο έτος του προγράμματος διάσωσης.

Ο Επίτροπος απορρίπτει μιλώντας στο Capital.gr την... δραματουργία τύπου "Game of Thrones”, όπως λέει χαρακτηριστικά, για τις υποτιθέμενες κόντρες της Κομισιόν με τη Γερμανία και εξηγεί ότι αυτός είχε τον κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση, εκ μέρους της Επιτροπής, όπως ακριβώς είχε αποφασίσει ο ίδιος ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σημειώνει δε ότι η χώρα έχει επιτέλους απομακρυνθεί αρκετά από το καταστροφικό καλοκαίρι του 2015. Τέλος επεξηγεί και τις πρόσφατες δηλώσεις του για την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κομισιόν. 

Κάποιοι από τις τάξεις της ελληνικής κυβέρνησης φαινόταν να έχουν προσδοκίες υψηλότερες από την πραγματική συμφωνία που επετεύχθη στις 15/06. Ποιος ήταν ο δικός σας ρόλος σ’ αυτό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο χρέος;

"Ήμουν πάντα θετικός για το ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, όσο σκληρές και αν ήταν οι διαπραγματεύσεις και όσο χρειαζόταν να τραβήξουν. Ήταν απλά αδιανόητο ότι ενώ έχουμε φτάσει τόσο μακριά σε σχέση με το 2015, οι εταίροι του ελληνικού προγράμματος δεν θα έβρισκαν κοινό έδαφος και θα επέτρεπαν να χαθεί όλη η πρόοδος που σημειώθηκε. Έτσι ήμουν θετικός και αισιόδοξος από την αρχή μέχρι το τέλος. Εξάλλου, η αισιοδοξία της θέλησης είναι αυτό που μας οδηγεί προς τα εμπρός στην πολιτική.

Τούτου λεχθέντος, απορρίπτω απόλυτα τους ισχυρισμούς που έχω διαβάσει στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες ότι κατά κάποιον τρόπο είμαι υπεύθυνος για τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Ήμουν πάντα σαφέστατος ότι μια συμφωνία χρέους θα έπρεπε να παραμείνει προσδεμένη στη δήλωση της Eurogroup του Μαΐου του 2016”.
Δείτε τη συνέχεια από την πηγή.


Πηγή: capital.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text