Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες | (Δελτίο 7/7/2017): Χρηματιστηριακές ανακοινώσεις εισηγμένων εταιριών - A' μέρος

(Δελτίο 7/7/2017): Χρηματιστηριακές ανακοινώσεις εισηγμένων εταιριών - A' μέρος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πιο κάτω, εμφανίζονται οι (επίσημες) ανακοινώσεις της ομάδας των 44 εταιριών που παρακολουθούμε, μέσω της στήλης του “Επενδυτικού Χαρτοφυλακίου” της EuroCapital. Ημερομηνία ανακοινώσεων:  7/7/2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την οριστικοποίηση της συγχώνευσης της ΜΕΤΚΑ με την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Πριν 20 ακριβώς χρόνια, το καλοκαίρι του 1997, με την υποστήριξη του διακεκριμένου χρηματιστή Σπύρου Μπέλλου, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη μεγάλη επιθετική εξαγορά εισηγμένης εταιρείας από άλλη εισηγμένη.  Η μόλις προ 3 ετών (1995) εισαχθείσα στο Χ.Α. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., το Δεκέμβριο του 1998 είχε ολοκληρώσει την εξαγορά της βιομηχανικής εταιρείας ΜΕΤΚΑ, εισηγμένης στο Χ.Α. από το 1972.

Από την πρώτη στιγμή το «τιμόνι» της ΜΕΤΚΑ ανέλαβε ο άξιος οραματιστής και απόλυτα στοχοπροσηλωμένος Γιάννης Μυτιληναίος, ο οποίος με τη σφιχτή και ικανή ηγετική ομάδα που δημιούργησε, έφτιαξε ένα από τα πιο αυθεντικά success stories της σύγχρονης Ελληνικής Οικονομίας.

Η ΜΕΤΚΑ που από σήμερα περιλαμβάνεται μαζί με τις υπόλοιπες βασικές θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου στο ενιαίο εταιρικό σχήμα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., είναι σήμερα 13 φορές μεγαλύτερη σε κύκλο εργασιών σε σχέση με το 1998, έχει 29 φορές μεγαλύτερη κερδοφορία και απασχολεί υπερδιπλάσιους εργαζόμενους, στην πλειονότητά τους μηχανικούς.

Όλα αυτά τα χρόνια, η ΜΕΤΚΑ, το διαμάντι του Ομίλου, όπως συνήθιζα να την αποκαλώ, έστησε την Ελληνική σημαία σε 29 διαφορετικές χώρες και αγορές, με αποτέλεσμα το 2011 να ανακηρυχθεί στην πρώτη 10αδα βάσει κύκλου εργασιών των εταιρειών EPC που ειδικεύονται σε ενεργειακά έργα σε παγκόσμιο επίπεδο!

Είναι πλέον βάσιμη η προσδοκία ότι και στην ίδια της τη χώρα, η ΜΕΤΚΑ, ως Business Unit της Μυτιληναίος, θα έχει ανάλογη και ακόμα πιο δυναμική πορεία με αυτή στο εξωτερικό, μετά και την ολοκλήρωση της εκτεταμένης έρευνας των αρμόδιων αρχών, που αίρουν αντιξοότητες στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στη Γ.Σ. του Ιουνίου 2017, οι μέτοχοι της ΜΕΤΚΑ, με συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων που ανήλθε σε 82,9%, ψήφισαν να ενταχθεί η εταιρεία στο ενιαίο επιχειρηματικό σχήμα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στο πλαίσιο της νέας μεγάλης και Ευρωπαϊκού επιπέδου οντότητας που δημιουργήθηκε. Η δυναμική του ενιαίου σχήματος η σύσταση του οποίου ολοκληρώθηκε τυπικά σήμερα, επιβεβαιώθηκε με τον πιο εύλογο τρόπο με την επιτυχία του μεγαλύτερου Ελληνικού Ομολόγου, ύψους ¤ 300 εκ. πριν 10 ημέρες.

Το όνομα της ΜΕΤΚΑ αποσύρεται σήμερα από το Χρηματιστηριακό ταμπλό, παραμένει όμως  άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Όμιλο Μυτιληναίος και δεν έχει κλείσει ακόμα τον κύκλο του”.

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Ομίλου Μυτιληναίος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της έγκρισης των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων και της λήψης όλων των απαιτούμενων από το νόμο εγκρίσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Εταιρικός μετασχηματισμός.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εταιρία ανακοινώνει την άμεση υιοθέτηση μιας νέας ευέλικτης οργανωτικής δομής η οποία έχει σχεδιαστεί και διαρθρωθεί με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές περιλαμβάνοντας τον ελάχιστο δυνατό αριθμό ανώτερων ιεραρχικών κλιμακίων και την δημιουργία Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου με Γενικό Διευθυντή τον Φώτη Σπυράκο.

Συγκεκριμένα η νέα οργανωτική δομή περιλαμβάνει με άμεση αναφορά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο:

4 Τομείς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (ΤΕΔ), από τους οποίους οι τρεις είναι βιομηχανικές δραστηριότητες και ο τέταρτος δραστηριότητα εμπορίας:

-Έργων EPC με Γενικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Γαρδελίνο,

-Ηλεκτρικής Ενέργειας με Γενικό Διευθυντή τον Ντίνο Μπενρουμπή,

-Μεταλλουργίας με Γενικό Διευθυντή τον  Δημήτρη Στεφανίδη και

-Εμπορίας Φυσικού Αερίου με Διευθυντή τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

5 Κεντρικές Υπηρεσίες από τις οποίες οι 3 πρώτες, πέρα από την κάλυψη εταιρικών αναγκών και γενικής υποστήριξης των ΤΕΔ, θα διαθέτουν και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό παροχής μόνιμων υπηρεσιών στους ΤΕΔ:

-Ανθρώπινου Δυναμικού με Γενική Διευθύντρια την Δήμητρα Μπρακατσέλου,

-Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων με Γενικό Διευθυντή τον Ευάγγελο Χρυσάφη,

-Οικονομικών Υπηρεσιών με Γενικό Διευθυντή τον Γιάννη Καλαφατά,

-Στρατηγικής και Εξαγορών & Συγχωνεύσεων με Γενικό Διευθυντή τον Έλενο Καραΐνδρο και

-Χρηματοοικονομικών με Γενικό Διευθυντή τον Χρήστο Γαβαλά.

2 Κεντρικές Λειτουργίες:

-Επενδυτικές Σχέσεις και Εταιρική Διακυβέρνηση με Γενικό Διευθυντή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο,

-Επικοινωνία & Στρατηγική Marketing με Διευθύντρια την Βίβιαν Μπουζάλη.


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 6.7.2017


Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ

Η ΕΥΔΑΠ  ενημερώνει το επενδυτικό κοινό,  ότι  στην  Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 6ης Ιουλίου 2017, αφού έλαβε υπόψη τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου 2017 για την ανάδειξη δύο (02) εκπροσώπων των εργαζομένων της Εταιρείας στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, σύμφωνα με τα οποία εκλέχτηκαν οι κ.κ. Εμμανουήλ Αγγελάκης και Γεώργιος Αλεξανδράκης, με αναπληρωτές τους κ.κ. Γεώργιο Σινιώρη και Αγγελο Αλεξανδρόπουλο αντίστοιχα, συγκροτείται σε σώμα, ως εξής: 

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ιωάννης Μπενίσης, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος

Κωνσταντίνος Βαφειάδης - Εκτελεστικό Μέλος

Ιωάννης Καρδαράς - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεώργιος Μακρυνός - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Αλέξανδρος Πουλιάσης – Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Νικόλαος Σαράντης - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Μιχαήλ Σταυρουλάκης – Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεώργιος Χαλαμπαλάκης - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Χρήστος Μηστριώτης - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Παναγιώτης Σκουλαρίκης - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Εμμανουήλ Αγγελάκης - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεώργιος Αλεξανδράκης - Μη Εκτελεστικό Μέλος


ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου

 

Σύμφωνα με το άρθρο 2, παραγρ. 2, περίπτωση (ε) της υπ' αρίθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της κείμενης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με την από 07.07.2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της εταιρίας εκλέχθηκε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας μας ο κ. Γεώργιος Κατσάμπας του Αριστείδη, σε αντικατάσταση του αποβιώσαντος  Συμβούλου Κωνσταντίνου Μπακούρη,   με διάρκεια θητείας το υπόλοιπο της θητείας του ως άνω Συμβούλου.

Παραθέτουμε το νέο Δ.Σ. της εταιρίας:

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΗΣ, Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ, εκτελεστικό μέλος

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΑΚΗΣ, εκτελεστικό μέλος

ΤΑΣΟΣ ΚΑΣΑΠΟΓΛΟΥ, εκτελεστικό μέλος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΣΑΣ, μη εκτελεστικό μέλος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΜΠΑΣ, μη εκτελεστικό μέλος

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ, μη εκτελεστικό μέλος

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, μη εκτελεστικό μέλος

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΛΕΤΑΣ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος


Ο.Λ.Π. Α.Ε.


Επίσκεψη της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου στον ΟΛΠ

Η Διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΧΑΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιάκωβο Γεωργάνα, τον Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, τον Επιτελικό Διευθυντή Λειτουργιών κ. Δημήτρη Καραϊσκάκη και τον Αναπληρωτή του κ. Νίκο Πορφύρη, επισκέφτηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου τα κεντρικά γραφεία της ΟΛΠ Α.Ε. και είχε συνάντηση γνωριμίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Capt. Fu Chengqiu, τους Συμβούλους Διοίκησης & Μέλη του Δ.Σ κ. Αθανάσιο Λιάγκο, κ. Ιωάννη Κούβαρη, παρουσία και άλλων στελεχών από τις δύο εταιρείες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε  εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες και δυνατότητες που προκύπτουν από τη συμμετοχή της ΟΛΠ ΑΕ στo Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς και η σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας ως παράδειγμα προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του λιμένα Πειραιά κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές καθώς και η εξέλιξη του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας.


JUMBO Α.Ε.E.


Ανακοίνωση απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου

Το Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Jumbo A.E.Ε. κατά τη συνεδρίαση του της 9ης Ιουνίου 2017 : α)  διαπίστωσε την κένωση λόγω θανάτου, που συνέβη στις 26.2.2017, της θέσης του εκτελεστικού μέλους Γεωργίου Βακάκη του Απόστολου-Ευάγγελου β) αποδέχθηκε τη παραίτηση του κ. Αδαμάντιου Σταματάκη (ανεξάρτητο μη εκτελεστικού μέλους) και απεφάσισε να συνεχίσει τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της εταιρείας χωρίς την αντικατάσταση των εκλιπόντων μελών του, μέχρι τη λήξη της θητείας του. Η σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καταχωρήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ με Α.Π 70239 την 23.06.2017


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text