Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται σήμερα διορθωτικά-σταθεροποιητικά πολύ κοντά στο υψηλό έτους

Ο ΓΔ κινείται σήμερα διορθωτικά-σταθεροποιητικά πολύ κοντά στο υψηλό έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ηπια πτωτικά κινείται σήμερα (Τρίτη, 11.7.17) η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) να χάνει -0,12% (στις 842 μονάδες) με μέτριους τζίρους (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ άτονη είναι η σημερινή ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων από τα χαμηλά διμήνου.

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή μικρή διόρθωση της αγοράς διότι η πτώση του ΓΔ είναι πολύ μικρή, -0,30%, και δεν μπορεί να ανατρέψει ούτε το τελευταίο ανοδικό κύμα (από τον τοπικό πυθμένα των 814 μονάδων  των μέσων Ιουνίου έως τις χθεσινές 843 μονάδες , +3,80%) και ούτε βέβαια να ανατρέψει το ισχυρό μεσομακροπρόθεσμο ανοδικό κύμα (από τις 440 μονάδες των αρχών 2016 έως τις χθεσινές 843 μονάδες +90%).

Αντίθετα, η σημερινή ήπια διόρθωση μας είναι επιθυμητή διότι απαλύνει τις υπεραγορασμένες καταστάσεις της αγοράς ή, με άλλα λόγια, χωνεύει τα αναφερθέντα ανοδικά κύματα, ιδίως το βραχυχρόνιο.

Θα ανησυχήσουμε μόνον εάν ο ΓΔ χάσει το μισό αναφερθέν βραχυχρόνιο κύμα κλείνοντας κάτω των 830 μονάδων ενώ θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις εάν ενταθεί η διόρθωση με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που σε 3-4 μέρες θα ‘εχει βρεθεί στον σημαντικό τοπικό πυθμένα των 814 μονάδων.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την ελάχιστη πτώση του ΓΔ -0,12% αυτή τη στιγμή, το πλάτος της αγοράς είναι καθαρά πτωτικό με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΧΑΚΟΡ, ΠΛΑΙΣ και ΑΝΕΜΟΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% σε σύγκριση με μια μετοχή, το ΙΑΣΩ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο κοντά στο +4,50%.

Δείκτης Τραπεζών : αυτή τη στιγμή σημειώνει άνοδο +1,10% κάνοντας τον ΓΔ να εμφανίζει πολύ μικρή πτώση -0,10% ενώ ο λόγος ανοδικών καθοδικών μετοχών είναι 1 προς 2. Μάλιστα, οι δυο πιο ζωηρές κατά το τελευταίο εξάμηνο, τραπεζικές μετοχές, οι ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, αυτή τη στιγμή πετυχαίνουν υψηλό έτους φθάνοντας σε τιμές πάνω από τις ΑΜΚ Δεκεμβρίου 2015 (η ΕΤΕ σήμερα κινείται στα 0,36 ευρώ με 0,30 τη τιμή της ΑΜΚ και η ΕΥΡΩΒ στα 1,02 ευρώ με 1 ευρώ την τιμή της ΑΜΚ τέλους 2015). Εμείς, δεν κατέχουμε τράπεζες αλλά χαιρόμαστε για την άνοδό τους διότι θα παρασύρουν ανοδικά και τις μη – τράπεζες που κατέχουμε.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα ώστε να την ανακηρύξουμε μετοχή της ημέρας.

Όμως σε νέα υψηλά έτους κινούνται αρκετές μετοχές όπως οι, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΙΑΣΩ, ΝΗΡ, ΕΛΛ, ΟΛΘ και ΕΧΑΕ.

Αντίθετα, η ΕΕΕ και σήμερα σημειώνει νέο χαμηλό διμήνου (στα 24,91 ευρώ από 27,40 του τέλους Ιουνίου).

Οι μετοχές που χάνουν αυτή τη στιγμή χειρότερα του -2%, οι ΑΡΑΙΓ, ΓΡΙΒ, ΑΝΕΜΟΣ, ΠΛΑΙΣ και ΧΑΚΟΡ, δεν μας ανησυχούν καθόλου διότι η πτώση τους γίνεται μετά από πολύ ισχυρό ράλι. (Θα μας ανησυχούσαν αν οι εν λόγω πτώσεις γινόντουσαν κοντά σε στηρίξεις ή διέσπαζαν καθοδικά στηρίξεις).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text