Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Ο Ερντογάν “υποδέχεται” με άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο West Capella που φέρνει η Λευκωσία

Ο Ερντογάν “υποδέχεται” με άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο West Capella που φέρνει η Λευκωσία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Ερντογάν “υποδέχεται” με άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο West Capella που φέρνει η Λευκωσία

Του Νίκου Μελέτη.   Με ναυτική άσκηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ απαντά η Τουρκία στην αποφασιστικότητα της Λευκωσίας και των ξένων πετρελαϊκών εταιριών να συνεχίσουν κανονικά τον ενεργειακό σχεδιασμό, πάρα το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε η αδιάλλακτη τουρκική στάση τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά.

Η αναγγελία της τουρκικής άσκησης γίνεται ταυτόχρονα με την αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε η ελληνική πολιτική ηγεσία από το βήμα της Βουλής, με τις ταυτόσημες ως προς το θέμα δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα και του Κυρ. Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. στηρίζουν πλήρως την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία εντός της ΑΟΖ της, ενώ όπως επισημάνθηκε η στήριξη είναι αυτονόητη απέναντι σε «όποια απειλή».

Με την NAVTEX 697/17 που εκδόθηκε το πρωί οι τουρκικές αρχές αναγγέλλουν την πραγματοποίηση άσκησης από το Τουρκικό Ναυτικό στις 12 και 13 Ιουλίου σε μια εκτεταμένη περιοχή η οποία καλύπτει την κυπριακή ΑΟΖ στο Δυτικό μέρος του νησιού και επικαλύπτει και τμήμα των Οικοπέδων 6 και 7 .

Στην περιοχή νοτιότερα από το σημείο που θα πραγματοποιείται η τουρκική άσκηση πρόκειται να φθάσει αργά το απόγευμα το γεωτρύπανο West Capella που σύμφωνα με τις κυπριακές NAVTEX που εκδόθηκαν χθες αναμένεται να ξεκινήσει την γεώτρηση στο κοίτασμα Ονησιφόρος από αύριο, κηρύσσοντας μάλιστα και απαγορευμένη ζώνη γύρω από το σημείο της γεώτρησης.


Πηγή : mignatiou.com

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text