Αρχική | Οικονομία | Οικονομικές Προβλέψεις | S&P: Η Βενεζουέλα κινδυνεύει με χρεοκοπία μέσα στο επόμενο εξάμηνο

S&P: Η Βενεζουέλα κινδυνεύει με χρεοκοπία μέσα στο επόμενο εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
S&P: Η Βενεζουέλα κινδυνεύει με χρεοκοπία μέσα στο επόμενο εξάμηνο

Ηχηρή προειδοποίηση για την οικονομία της Βενεζουέλας εξέδωσε η Standard & Poor's, υποβαθμίζοντας παράλληλα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, την ώρα που οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται και οι πολιτικές αναταραχές εντείνονται.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα, η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση τη Βενεζουέλα πιο βαθιά στην κατηγορία των «σκουπιδιών», σε «CCC-», από «CCC».

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, την κλιμάκωση των πολιτικών αναταραχών και την επίσης επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας. «Η οικονομική πολιτική παραμένει ασταθής, σε περιβάλλον πολύ υψηλού πληθωρισμού, σοβαρών δημοσιονομικών, νομισματικών και συναλλαγματικών δυσκαμψιών και πολύ αυστηρών ελέγχων στις εισαγωγές», σημειώνει η S&P.

Ο οίκος υπογραμμίζει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν αυξήσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Βενεζουέλας και προσθέτει ότι η χώρα, που αισθάνεται τον αντίκτυπο των χαμηλών τιμών του πετρελαίου για κάποια χρόνια, ενδεχομένως δεν καταφέρει να βρει χρηματοδότηση με συνέπεια να μην μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.

«Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του χρέους ύψους 2,8 δισ. δολαρίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 και περίπου 7 δισ. δολαρίων το 2018», ανέφερε η S&P προβλέποντας ότι το ΑΕΠ της Βενεζουέλας θα συρρικνωθεί κατά 6% το 2017 και ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί στο 950% φέτος, από 500% το περασμένο έτος.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text