Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έχοντας ανακτήσει το 1/3 της διόρθωσης του β’ 15νθημέρου Ιουλίου, στέκει σήμερα ακίνητος λίγο πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30

Ο ΓΔ έχοντας ανακτήσει το 1/3 της διόρθωσης του β’ 15νθημέρου Ιουλίου, στέκει σήμερα ακίνητος λίγο πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση (Τετάρτης, 9/8, καθόσον ο ΓΔ (+0,05% στις 830 μονάδες) ναι μεν κρατά τα μικρά κέρδη, περίπου 2%, της ανοδικής αντίδρασης της περασμένης εβδομάδας κινούμενος λίγο πάνω από τον ΕΚΜΟ30 δηλαδή, σε οριακά ανοδική μεσοβραχυχρόνια τάση, αλλά από την άλλη μεριά δεν έχει την δύναμη να ξεπεράσει τις 835 μονάδες ώστε να ανακτήσει τις μισές ζημιές της διόρθωσης -5,40% του β’ δεκαπενθημέρου του Ιουλίου.

Εάν ο ΓΔ καταφέρει και ξεπεράσει τις 835 μονάδες, το γράφημά του θα πάρει bullish οψη με πιθανότητες να προχωρήσει σε νέο υψηλό έτους και σε συνέχιση της ισχυρής bull market του πρώτου εξαμήνου 2017.

Αντίθετα, εάν ο ΓΔ χάσει -1% δηλαδή το μισό της τρέχουσας ανοδικής αντίδρασης, τότε θα εγερθούν πιθανότητες επαναφοράς της διόρθωσης του β’ 15νθημέρου Ιουλίου προς τις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις καθώς ο ΓΔ δεν δείχνει καμία διάθεση να σπάσει τις 835 μονάδες αλλά ούτε και να πισωγυρίσει προς  τις 820 μονάδες. Ενδεχομένως το ΤΧ να αγοράσει λίγες μετοχές ΜΥΤΙΛ ενισχύοντας λίγο την μετοχική του έκθεση από 66% σε 70%.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον από άποψης κατιδίαν μετοχών εκτός μιάς, του ΜΥΤΙΛ. Το πλάτος της αγοράς, οι 45 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε, είναι κατά μέσον όρο πτωτικό με τα 2/3 της ομάδας να κινούνται πτωτικά και το 1/3 ανοδικά ενώ δύο μετοχές, ο ΜΥΤΙΛ και η ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφισβήτητα είναι ο ΜΥΤΙΛ που σημειώνει την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από όλες τις μετοχές, +3,85% με μεγάλους όγκους 250 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, πλησιάζοντας το υψηλό έτους των 8,71 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,64). Αιτία της σημερινής ανόδου είναι η ανακοίνωση εξαιρετικών αποτελεσμάτων α΄εξαμήνου 2017.

Η δεύτερη σε άνοδο μετοχή της ημέρας, η ΜΙΓ (+3,13% με 1,3 εκατ τεμάχια) δεν παρουσιάζει κατ’ εμάς ενδιαφέρον διότι λαμβάνει χώρα στα χαμηλά έτους 2017  της μετοχής  και σε βάθος -37% από το υψηλό Μαίου.

Από τις πτωτικές μετοχές καμία δεν εμπνέει ανησυχία καθώς καμία δεν χάνει χειρότερα του -2% ή/και με μεγάλους όγκους.

Από τις ανοδικές μετοχές μας εμπνέει αισιόδοξα αισθήματα μόνον ο ΜΥΤΙΛ.

Τέλος, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν πάνε καλά σήμερα με τα περισσότερα και σημαντικότερα όπως, το γερμανικό , το γαλλικό, το σουηδικό και το ισπανικό, να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις γύρω στο -1,50% και σε άσχημη περιοχή, σε μια βραχυχρόνια ανάπαυλα κοντά στα χαμηλά τριμήνου. Αιτία πιθανόν να είναι η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που από 1,05 στις αρχές 2017 να έχει πλησιάσει το 1,20 που σημαίνει σημαντική μείωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών εξαγωγικών επιχειρήσεων και αντίστοιχη αύξηση ανταγωνιστικότητας των αμερικανικών και γι αυτό ο DOW έπιασε προχθές το ιστορικό υψηλό των 22.000 μονάδων.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text