Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Fraport: αύξηση διεθνών αφίξεων κατά 1,3 εκατ. σε 14 αεροδρόμια

Fraport: αύξηση διεθνών αφίξεων κατά 1,3 εκατ. σε 14 αεροδρόμια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Fraport: αύξηση διεθνών αφίξεων κατά 1,3 εκατ. σε 14 αεροδρόμια

Από την Αλεξάνδρα Κασσίμη.   Απογειώθηκε το επτάμηνο του τρέχοντος έτους η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Fraport, με τις διεθνείς αφίξεις να εμφανίζονται σημαντικά ενισχυμένες. Η επιβατική κίνηση του Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 10,3%, ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου η άνοδος των διεθνών αφίξεων άγγιξε το 14,1%.

Οι διεθνείς επιβάτες που εξυπηρετήθηκαν από τα 14 αεροδρόμια έφτασαν τα 10,6 εκατ., ενισχυμένοι κατά 1,3 εκατ. επιβάτες σε σχέση με το αντίστοιχο 7μηνο του 2016. Μόνο τον Ιούλιο, οι επιβάτες από το εξωτερικό που διακινήθηκαν στα εν λόγω αεροδρόμια ανήλθαν σε 4,157 εκατ. από 3,769 εκατ. που διακινήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Εντυπωσιακή αύξηση στην κίνηση διεθνών επιβατών παρατηρήθηκε στο Ακτιο (21,2%), την Καβάλα (22,5%), τη Θεσσαλονίκη (22,8%), την Κω (22,1%), αλλά και τη Μυτιλήνη, όπου οι διεθνείς επιβάτες ενισχύθηκαν κατά 57%. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Fraport ήρθε αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών, καθώς παρατηρήθηκαν ελλείψεις στην καταγραφή της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια από την ΥΠΑ. Στελέχη της αεροπορικής αγοράς, μάλιστα, αφήνουν αιχμές ότι μπορεί να μην πραγματοποιούνταν ενδελεχής καταγραφή των διακινούμενων επιβατών τα τελευταία χρόνια.

Οσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία της Fraport, θετική εικόνα παρατηρήθηκε και στην κίνηση εσωτερικού, με τον ρυθμό αύξησης ωστόσο να είναι σημαντικά συγκρατημένος σε σχέση με την κίνηση εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2017 ταξίδεψαν 3,8% περισσότεροι επιβάτες στο εσωτερικό, με τη σημαντικότερη αύξηση να εμφανίζει η Ζάκυνθος (36,5%), ακολουθούμενη από τη Μύκονο (29,6%). Μείωση επιβατικής κίνησης εσωτερικού ωστόσο παρατηρήθηκε στα αεροδρόμια του Ακτίου (-13,9%), της Καβάλας (-13,1) και της Μυτιλήνης (-9,4).

Κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου οι διεθνείς πτήσεις που έφτασαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ενισχύθηκαν κατά 14% και ξεπέρασαν τις 75.000, ενώ οι εσωτερικές τις 43.800, εμφανίζοντας αύξηση 4,6%.

Συνολικά η κίνηση αεροσκαφών (εσωτερικό και εξωτερικό) ανέβηκε κατά 10,2% καθώς διαμορφώθηκε στις 121.312 πτήσεις έναντι 110.042 το 7μηνο του 2016.

Στο μεταξύ, η Fraport έχει προχωρήσει σε ενίσχυση του καθαρισμού αεροδρομίων, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο, όπου παρατηρούνταν σημαντικές ελλείψεις. Σε αεροδρόμια όπως της Σαντορίνης ή της Μυκόνου, για παράδειγμα, οι τερματικοί σταθμοί ήταν τόσο περιορισμένης έκτασης, που κατά τις ώρες αιχμής δεν χωρούσαν οι υπάλληλοι της καθαριότητας. Ετσι ενισχύθηκαν με προσωπικό καθαριότητας τα εν λόγω αεροδρόμια, στα οποία οι υπάλληλοι προχωρούν σε εντατικότερες εργασίες καθαρισμού πριν και μετά τις ώρες αιχμής. Με το πέρας της θερινής περιόδου η πλειονότητα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα μετατραπεί σε μικρά εργοτάξια, καθώς θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής τους. Οι χώροι θα απελευθερώνονται για το κοινό διαδοχικά με την εξέλιξη των έργων. Εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο της Κω όπου πρόκειται να χτιστεί νέος τερματικός σταθμός.

Την ίδια στιγμή, ρεκόρ ημερήσιας επιβατικής κίνησης παρατηρήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για πέντε ημέρες όπου ξεπεράστηκε η έως τώρα καλύτερη επίδοση (85.224 επιβάτες) που είχε παρατηρηθεί στις 24 Μαΐου 2007, μία ημέρα μετά τον τελικό του Champions League. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27 Ιουλίου εξυπηρετήθηκαν από τον ΔΑΑ 85.987 επιβάτες, την Κυριακή 23 Ιουλίου 85.449 επιβάτες, την Παρασκευή 4 Αυγούστου συνολικά 85.340 επιβάτες και την Κυριακή 6 Αυγούστου 85.250 επιβάτες.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text