Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Νέο χαστούκι για την κυβέρνηση – Παγώνει το ΣτΕ την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ

Νέο χαστούκι για την κυβέρνηση – Παγώνει το ΣτΕ την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέο χαστούκι για την κυβέρνηση – Παγώνει το ΣτΕ την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ

Από τον Δημήτρη Δελεβέγκο.   Σε νέο "φιάσκο” για την κυβέρνηση μετατρέπεται η διαδικασία εκκαθάρισης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με τη διαδικασία να ματαιώνεται με σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ είχαν υποβάλει αίτημα προσωρινής διαταγής για τη διακοπή της διαδικασίας εκκαθάρισης του οργανισμού, όπως και για την ακύρωση της τοποθέτησης νέου διοικητικού συμβουλίου, με επικεφαλής τον Στέλιο Παππά, στην εταιρεία.

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής ως προς την τοποθέτηση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ωστόσο, έκανε δεκτό το αίτημα ως προς το σκέλος της αναστολής της διαδικασίας εκκαθάρισης, όπως ορίζει το άρθρο 25 του σχετικού νόμου για τη διαδικασία και το τίμημα της εξαγοράς.

Το άρθρο 25 σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι "κατά την πρώτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αναθέτει με διεθνή διαγωνισμό σε ελεγκτική εταιρεία την αποτίμηση της αξίας της επιχείρησης και τη διενέργεια των πράξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 27. Στην αξία δεν περιλαμβάνεται αυτή που οφείλεται στο μονοπωλιακό χαρακτήρα της επιχείρησης ούτε η αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ”. 

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η προσωρινή διαταγή θα ισχύσει μέχρι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο να εκδώσει την οριστική απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ.

Δικαστικό μπρα-ντε-φερ

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η πανωλεθρία με τον ΟΑΣΘ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που υφίσταται η κυβέρνηση μετά την υπόθεση με τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Εξάλλου, την πλευρά που είχε καταθέσει στο ΣτΕ το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής εκπροσωπεί ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και ιδιαίτερα έμπειρος νομικός Πάνος Λαζαράτος. Πρόκειται για έναν από τους συνηγόρους των τηλεοπτικών καναλιών που είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτηση ακυρώσεως του διαγωνισμού για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια, γεγονός που προμηνύει ένα σκληρό δικαστικό μπρα-ντε-φερ που αναμένεται να κλιμακωθεί τους επόμενους μήνες.


Πηγή : capital.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text