Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Δριμεία επίθεση Trump στους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για το όριο χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης

Δριμεία επίθεση Trump στους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για το όριο χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δριμεία επίθεση Trump στους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για το όριο χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης

Θα μπορούσε να είχε «περάσει» πολύ εύκολα, τώρα είναι ένα χάος έγραψε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Δριμεία επίθεση στους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αναφορικά με την έγκριση της αύξησης του ορίου χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης.

O Trump επικεντρώνει τα πυρά του στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConnell (για ακόμα μια φορά ύστερα από την αποτυχία να καταργηθεί το νομοσχέδιο για την Υγεία) αλλά και στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Paul Ryan.

«Ζήτησα από τον Mitch McConnell και από τον Paul Ryan να συνδέσουν τη νομοθεσία για το όριο χρέους στο δημοφιλές νομοσχέδιο του V.A. (το οποίο πέρασε) για εύκολη έγκριση.

Δεν το έπραξαν και τώρα έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα με τους Δημοκρατικούς να τους έχουν στο χέρι (ως συνήθως) όσον αφορά την έγκριση για το όριο χρέους.

Θα μπορούσε να ήταν τόσο εύκολο, τώρα είναι ένα χάος!» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι σε σημερινή ανακοίνωση της η Moody's Investors Service εκτιμά ότι το ανώτατο όριο χρέους της κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αυξηθεί, θεωρώντς πως είναι χαμηλή η πιθανότητα να χάσουν τις πληρωμές χρεών.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που το ανώτατο όριο του χρέους δεν αυξηθεί μέχρι την εξάντληση των έκτακτων μέτρων, τότε αναμένεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις πληρωμές τόκων για το χρέος.

Διαφορετικά σημειώνει Moody's Investors Service, πιθθανή αποτυχία πληρωμής του χρέους θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στη βαθμολογία.


Πηγή : bankingnews.gr
23
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text