Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα τις προσπάθειές του να αποφύγει την είσοδο σε μεσομακροπρόθεσμη καθοδική τάση

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα τις προσπάθειές του να αποφύγει την είσοδο σε μεσομακροπρόθεσμη καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδύναμη εμφανίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 7/9) η αγορά με τον ΓΔ να κερδίζει αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) οριακά +0,20% (στις 813 μονάδες) με αυξημένους τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να δείχνουν τα πρώτα σημάδια ανάρρωσης με οδηγό τον δείκτη DAX FFT που διασπά ανοδικά το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών ανακτώντας πάνω από το 1/3 της (-16%) θερινής διόρθωσης.

Η σημερινή μικρή άνοδος δεν αλλάζει την επίφοβη διαγραμματική εικόνα του ΓΔ ο οποίος κινείται πολύ κοντά στο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών και πολύ μακριά από το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών.

Το μόνον θετικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το ότι το ήπιο γύρισμα του ΓΔ αφήνει πίσω του τον τοπικό πυθμένα των 811 μονάδων (πάντα σε τιμές κλεισίματος) ο οποίος μαζί με τους τρεις σχεδόν ισοϋψείς προηγηθέντες πυθμένες εδραιώνει την σημαντική στήριξη των 808-815 μονάδων η οποία αν τυχόν διασπασθεί καθοδικά , ενδέχεται να προκαλέσει φαινόμενα καταρράκτη τιμών.

Προς το παρόν δεν βλέπουμε τέτοια διάσπαση, οπότε διατηρούμε κάποιες ελπίδες για φθινοπωρινή ανοδική αγορά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Παρά την πολύ μικρή άνοδο του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή σαφώς ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΤΤ, ΧΑΚΟΡ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +10% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2,50%.

Η μετοχή της ημέρας : δεν βλέπουμε σήμερα καμία μετοχή που να είναι τόσο δυνατή από άνοδο τιμής και όγκους ώστε να πάρει τέτοιο τίτλο.

Όμως, δεν διαφεύγει της προσοχής μας η ΤΕΝΕΡΓ που λίγο μετά το άνοιγμα έδινε σήμα αγορών με άνοδο +2,50% και με ανοδική διάσπαση παραλληλογράμμου αλλά που τώρα έχασε την δύναμή της περιοριζόμενη στο +0,50% και με μαύρο ημερήσιο κηροπήγιο.

Ετσι, μετά την υπαναχώρηση της ΤΕΝΕΡΓ, οι μόνες μετοχές που σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους είναι οι ΒΙΟ και ΧΑΚΟΡ που κατά τις τελευταίες μέρες έχουν καταστεί οι leaders της αγοράς μαζί με την ΕΕΕ.

Στον αρνητικό αντίποδα έχουμε τον ΦΡΛΚ ο οποίος λόγω των μετριοτάτων αποτελεσμάτων 6μήνου (μικρή πτώση τζίρου και περιορισμό ζημιών) πιέζεται τις τελευταίες μέρες άσχημα και αυτή τη στιγμή με πτώση -2,44% και όγκο 60 χιλ τεμαχίων διασπά καθοδικά μια στήριξη σημειώνοντας νέα χαμηλά τριμήνου και δίδοντας σήμα ελάφρυνσης θέσεων.

Εκτός από τον ΦΡΛΚ, σε νέα χαμηλά τριμήνου καταπέφτει σήμερα και η ΜΠΕΛΑ που κοντεύει να καταστεί υπερπωλημένη (από τα 16,5 στα τρέχοντας 13,5 ευρώ (-18%).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links