Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Προβληματική είναι η συμπεριφορά του ΓΔ στην περιοχή των χαμηλών διμήνου των 810 μονάδων

Προβληματική είναι η συμπεριφορά του ΓΔ στην περιοχή των χαμηλών διμήνου των 810 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε σήμερα (Παρ, 8/9) μας ικανοποιεί η εμφάνιση της αγοράς καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση (-0,20% στις 808 μονάδες στις 3.50 μμ) και μικρούς τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) βρίσκεται «κολλημένος» για 5η μέρα στα χαμηλά της ζώνης των 808-858 μονάδων.

Επειδή δε αυτή η πενθήμερη βάση βρίσκεται στα χαμηλά του δίμηνου εύρους των 808-858 μονάδων, σημαίνει ότι οι αρκούδες το τελευταίο καιρό υπερισχύουν των ταύρων, γεγονός που σημαίνει ότι η αναπόφευκτη εκτόνωση της πλευρικής φάσης είναι πιο πιθανό να γίνει προς τα κάτω, προς τις 750-800 μονάδες  παρά προς τα πάνω, προς τις 850-900 μονάδες.

Οι απαισιόδοξες σκέψεις μας θα αλλάξουν μόνον αν ο ΓΔ πετύχει μια ανόρθωση μέχρι την κυλιόμενη κορυφή του των 815 μονάδων και, κυρίως, αν ο ΓΔ αρχίσει να πλησιάζει το υψηλό μήνα των 842 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 35% σε 25% πουλώντας τις πιο αδύνατες μετοχές του.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές, από τις 47 που παρακολουθούμε, φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ από τις αρνητικές μετοχές, οι 5, οι ΑΤΤ, ΜΙΓ, ΦΡΛΚ, ΕΥΡΩΒ και ΝΗΡ, σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -3%.

Οι μετοχές με θετικό πρόσημο είναι οι, καταρχήν ο βράχος ΕΕΕ με άνοδο +2% (πιθανολογούμε ότι την αγοράζουν Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια ώστε να μην πέσουν κάτω από το υποχρεωτικό ποσοστό μετοχών που πρέπει να έχουν βάσει νόμου στα χαρτοφυλάκιά τους και να αντισταθμίσουν τις πωλήσεις επισφαλών μετοχών που κάνουν κατά τις τελευταίες μέρες). Υστερα είναι ο ΣΑΡ (πιθανολογούμε ότι ο market maker της μετοχής κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να βαστήξει την μετοχή πάνω από τα 12 ευρώ). Θετικά κινείται και η ΧΑΚΟΡ καθώς η τιμή του χαλκού βρίσκεται σε bull market κατά τους τελευταίους μήνες. Και η ΕΤΕ που έχει βελτιώσει τον ισολογισμό της με πωλήσεις θυγατρικών στο εξωτερικό και ίσως και των πιο ελκυστικών κόκκινων δανείων.

Ο ΦΡΛΚ συνεχίζει «να τρώει ξύλο» μετά τα απογοητευτικά προχθεσινά αποτελέσματα με σημερινή πτώση -3% στα 5,35 ευρώ.

Νέα χαμηλά τριμήνου εκτός από τον ΦΡΛΚ σημειώνουν σήμερα οι, ΕΧΑΕ, ΜΠΕΛΑ και ΑΝΕΜΟΣ και το ίδιο κινδυνεύουν να κάνουν οι, ΑΛΦΑ, ΛΑΜΔΑ, ΔΕΗ, ΕΥΑΠΣ και ΑΔΜΗΕ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text