Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Οι 800 μονάδες του ΓΔ λειτουργούν προς το παρόν με επιτυχία σαν επίπεδο στήριξης

Οι 800 μονάδες του ΓΔ λειτουργούν προς το παρόν με επιτυχία σαν επίπεδο στήριξης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή (Δευτέρας, 11/9) συνεδρίαση από την άποψη ότι ο ΓΔ κερδίζει μια μάχη, της σύγκρουσης με το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων. Προς στιγμή, λίγο μετά το σημερινό άνοιγμα ο ΓΔ χαμήλωσε ακριβώς στις 800 μονάδες αλλά από εκεί αμέσως ξεκίνησε ανοδική αντίδραση που τον έφερε αυτή τη στιγμή (3.40 μμ) στις 808 μονάδες (+0,80% από το κλείσιμο Παρασκευής ή +1% από τον ενδοημερήσιο πυθμένα).

Οι τζίροι είναι μέτριοι (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ σημαντική άνοδος παρατηρείται στην Ευρώπη με τον γερμανικό DAX να τείνει να ανακτήσει το μισό της θερινής διόρθωσης και τον ιταλικό MIDTEL να τείνει να σημειώσει υψηλό έτους.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς στο ΧΑ. Η πρώτη πραγματική νίκη του ΓΔ θα είναι η υπέρβαση της κυλιόμενης κορυφής του των 812,80 μονάδων ενώ ελπίδες για φθινοπωρινή ανοδική αγορά θα δικαιολογηθούν αν ο ΓΔ ανέλθει στο άνω μισό της μηνιαίας του διακύμανσης κλείνοντας πάνω από τις 820 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά το 1/3 με μετοχές και 2/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σαφώς ανοδικό σήμερα με τις ανοδικές μετοχές να είναι υπερδιπλάσιες των καθοδικών αλλά μόνον μια μετοχή, η ΑΛΦΑ, σημειώνει μεγάλη άνοδο, λίγο πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα αυτόν το τίτλο, ούτε η ΑΛΦΑ λόγω των πολύ μικρών της όγκων (4 εκατ τεμαχίων αναμενομένων στο κλείσιμο έναντι 10 εκατ που εμείς θα απαιτούσαμε για μια αξιοπρεπή ανοδική αναστροφή).

Σήμερα πετυχαίνουν καλές ανόδους, από +1,50% έως +3%, βασικά οι υπερπωλημένες μετοχές όπως οι, ΑΛΦΑ, ΙΝΛΟΤ, ΕΧΑΕ ΑΡΑΙΓ, ΕΥΡΩΒ, και ΑΔΜΗΕ, οι οποίες δεν μας ενδιαφέρουν εμάς τους trend followers αφού η τάση αυτών των μετοχών είναι καθαρά καθοδική.

Υπάρχουν όμως και λιγοστές μετοχές που σημειώνουν μέτριες ανόδους, από +1% έως +2%, πολύ κοντά στα υψηλά εποχής δηλαδή, υπό ανοδική τάση και είναι οι, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΧΑΚΟΡ και ΕΛΛ. Εξ αυτών θα μπορούσαν να αγοραστούν από υποαγορασμένους επενδυτές, κατά την γνώμη μας, οι ΧΑΚΟΡ που τείνει να σημειώσει νέα υψηλά έτους και η ΕΛΛ που τείνει να διασπάσει εμφανή αντίσταση εδραζόμενη σε 3 τοπικές κορυφές, αρκεί βέβαια ο ΓΔ να κλείσει στο άνω μισό της σημερινής του διακύμανσης δηλαδή πάνω από τις 805 μονάδες.

Ο ΔΤΡ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 970 μονάδες, αρκετά χαμηλότερα από τις 1000, τον οριοθέτη που διαχωρίζει την bullish από την bearish εμφάνιση του γραφήματος (αυτή τη στιγμή το γράφημα του ΔΤΡ είναι μεσοπροθέσμως bearish).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links