Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ σημείωσε σήμερα, Δευτέρα, 11/9/2017, ήπια ανοδική αντίδραση ακριβώς επάνω στην στήριξη των 800 μονάδων

Ο ΓΔ σημείωσε σήμερα, Δευτέρα, 11/9/2017, ήπια ανοδική αντίδραση ακριβώς επάνω στην στήριξη των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Τελικά λειτούργησε με αρκετή επιτυχία το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων σαν στήριξη του ΓΔ ο οποίος έκλεισε σήμερα με μικρή άνοδο +0,42% (στις 808 μονάδες) με μικρούς σχετικά όγκους 37 εκατ ευρώ.

 

Ωστόσο, όπως βλέπουμε στο γράφημα, η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ ήταν ασθενικότατη με μικρή άνοδο τιμής και μικρούς όγκους. Η ελάχιστη απαίτησή μας ώστε να θεωρήσουμε ότι «κάτι κινείται» στην αγορά, είναι η υπέρβαση από τον ΓΔ της κυλιόμενης τοπικής κορυφής Α  των 812 μονάδων. Οι ελπίδες μας για επανάληψη ενός ράλι, όπως της φετινής άνοιξης, θα αναθερμανθούν αν ο ΓΔ ξεπεράσει την κορυφή Β των 825 μονάδων (+2,10% από τώρα) ενώ εμείς θα προχωρήσουμε σε επαναγορές εάν ο ΓΔ διασπάσει σύντομα το υψηλό L των  20 ημερών των 842 μονάδων.

                           

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 812 μονάδων εμείς θα παραμένουμε απαισιόδοξοι και αναμένοντες περαιτέρω πτώση προς τις 750 μονάδες.

 

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 12/9/2017

 

Το ΤΧ αύριο δεν θα κάνει πράξεις, εκτός εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 800 μονάδων, οπότε θα προχωρήσουμε σε περιορισμένες πωλήσεις.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές περίπου ισαρίθμησαν σήμερα με τις καθοδικές ενώ μια μετοχή, η ΜΟΗ, σημείωσε μεγάλη άνοδο άνω του +3% και επίσης μια μετοχή, η ΑΤΤ, σημείωσε πολύ μεγάλη πτώση – limit down.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν άξιζε σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε η ΑΛΦΑ, που τελικά έκλεισε με μικρούς όγκους στα 2,02 ευρώ (+2%) αλλά ούτε και η ΜΟΗ (+4%) καθώς οι όγκοι της δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλοι, γύρω στα 115 χιλ τεμάχια.

 

Σήματα αγορών έδωσε σήμερα οριακότατα η ΜΟΗ που διέσπασε την έγκυρη αντίσταση των 19,98 (σημερινό κλείσιμο 19,99).

 

Πολύ κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις έκλεισαν σήμερα η ΕΛΛ και εκ δευτέρου η ΤΕΝΕΡΓ ετοιμάζοντας σήματα αγορών αν ο ΓΔ κινηθεί προς τις 825 μονάδες.

 

Η ΧΑΚΟΡ που στιγμιαία σήμερα πέτυχε νέο υψηλό έτους, τελικά έκλεισε με πτώση -2% χωρίς όμως διανομές.

 

Διανομές διακρίναμε σήμερα στον ΦΡΛΚ, ακόμα μεγαλύτερες στην ΠΛΑΘ και πολύ μεγάλες στην ΑΤΤ.

 

ΑΤΤ : Εκλεισε σήμερα σε χαμηλά τετραμήνου με limit down -15,22% και με όγκους 12,4 εκατ τεμαχίων αντιδρώντας στην φήμη ότι ενδέχεται να πάει για ΑΜΚ (προφανώς με πολύ χαμηλές τιμές) εντός του 2017.

 

ΠΛΑΘ : ανακοίνωσε αντιφατικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου, άνοδο πωλήσεων κατά +7% και πτώση κερδών κατά -43%, εξ ου και οι σημερινές διανομές.

 

Νέα υψηλά εποχής πέτυχαν σήμερα οι, ΕΕΕ και ΜΟΗ ενώ νέα χαμηλά σημείωσαν οι, ΕΥΡΩΒ, ΦΡΛΚ και ΥΓΕΙΑ.

 

Σήμερα αντέδρασαν αρκετές μετοχές που είχαν βρεθεί σε υπερπωλημένα επίπεδα αλλά μόνον μία , η ΙΝΛΟΤ συνοδεύτηκε από μεγάλους όγκους.

 

Θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα βρίσκεται πάνω από τις 812 μονάδες (θετικό) ή κάτω των 802 (αρνητικό).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links