Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Ποια είναι τα πέντε προγράμματα Τσίπρα για προσλήψεις

Ποια είναι τα πέντε προγράμματα Τσίπρα για προσλήψεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποια είναι τα πέντε προγράμματα Τσίπρα για προσλήψεις

Τι προβλέπεται για ασφαλιστικές εισφορές, μακροχρόνια απλήρωτους εργαζόμενους, απολυμένους, κοινωφελή εργασία και καταπολέμηση του brain-drain

Νέα προγράμματα επιδοτήσεων μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για προσλήψεις ανέργων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία όπως τόνισε έχει υποχωρήσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στις νεαρές ηλικίες.

1.Θα επιχορηγείται μέρος του μισθού και μέρος των ασφαλιστικών εισφορών των νεοεισερχομένων έως 34 ετών στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για την επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από ατομικές, εταιρικές ή συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Το οικονομικό κίνητρο είναι η επιχορήγηση για δώδεκα μήνες σημαντικού μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση.

2.Σε λίγες μέρες τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο σε αυτούς με μπλοκάκι σε μισθωτό.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 156 εκατ. ευρώ και από αυτό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι.

3.Ενισχύονται οικονομικά οι εγκλωβισμένοι -απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ και από αυτό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι. Συνδικαλιστές τονίζουν ότι πρέπει να διευκρινιστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιδοτούνται μόνο 50.000 άτομα έναντι 900.000 εργαζομένων που σήμερα είναι απλήρωτοι από 2 μήνες έως 1,5 έτος.


Πηγή: protothema.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text