Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Saudi Aramco: «Χωράει» ο γίγαντας των $2 τρισ. στο χρηματιστήριο;

Saudi Aramco: «Χωράει» ο γίγαντας των $2 τρισ. στο χρηματιστήριο;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Saudi Aramco: «Χωράει» ο γίγαντας των $2 τρισ. στο χρηματιστήριο;

Πολύ ψηλά έχει τοποθετήσει τον πήχη η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και ειδικά ο ισχυρός άνδρας της χώρας και πρίγκιπας-διάδοχος Mohammed bin Salman, ενόψει της (προαναγγελθείσας) εισαγωγής της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο. Κάτι που αναμένεται να συμβεί είτε το δεύτερο εξάμηνο του 2018 είτε, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, κάποια στιγμή εντός του 2019.

Σύμφωνα με το Ριάντ, στόχος είναι η αρχική χρηματιστηριακή αποτίμηση της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας του πλανήτη να «χτυπήσει» τα 2 τρισ. δολάρια – με άλλα λόγια, η αξία της να είναι μεγαλύτερη από τα ΑΕΠ ορισμένων εκ των πλουσιότερων χωρών, όπως η Ιταλία, ο Καναδάς, η Ρωσία και η Νότιος Κορέα.

Το σκεπτικό είναι απλό: Όσο υψηλότερη είναι η αποτίμηση τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσό που θα αντληθεί από την πώληση ενός μειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας (για 5% κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς), το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, για τη σταδιακή απεξάρτηση της οικονομίας της χώρας από το πετρέλαιο, αλλά και για την εξόφληση των πανάκριβων και υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων που έχει παραγγείλει και παραλαμβάνει ήδη η χώρα από τη Δύση.

Δείτε τη συνέχεια από την πηγή.

 

Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text