Αρχική | Ειδήσεις | Φοροδιαφυγή - Διαφθορά | Kατά της αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας το ΣΔΟΕ

Kατά της αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας το ΣΔΟΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Kατά της αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας το ΣΔΟΕ

Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα  από κοινού από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αποκτά αρμοδιότητα διεξαγωγής ελέγχων για τον εντοπισμό αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

"Η ρύθμιση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά μεικτά κλιμάκια τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών, ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ, Οικονομική Αστυνομία και ΣΔΟΕ, συνεργάστηκαν τόσο σε επίπεδο επιτόπιων ελέγχων όσο και σε επίπεδο ανταλλαγής και διασταύρωσης δεδομένων και πληροφοριών", επισημαίνει  σε ανάρτησή της στο facebook η Έφη Αχτσιόγλου. 

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου τονίζει πως "με τροπολογία που καταθέσαμε σήμερα από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αποκτά αρμοδιότητα διεξαγωγής ελέγχων για τον εντοπισμό αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Η ρύθμιση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά μεικτά κλιμάκια τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών, ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ, Οικονομική Αστυνομία και ΣΔΟΕ, συνεργάστηκαν τόσο σε επίπεδο επιτόπιων ελέγχων όσο και σε επίπεδο ανταλλαγής και διασταύρωσης δεδομένων και πληροφοριών".


Πηγή: capital.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text