Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι το ζήτημα για ελέγχους στις τράπεζες θα επιλυθεί σύντομα

ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι το ζήτημα για ελέγχους στις τράπεζες θα επιλυθεί σύντομα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι το ζήτημα για ελέγχους στις τράπεζες θα επιλυθεί σύντομα

«Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών για το θέμα των stress test των ελληνικών τραπεζών.

Για αλλαγή στάσης στο ζήτημα από το ΔΝΤ μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, λέγοντας ότι το Ταμείο δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών συστημικών τραπεζών. Τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος από τον SSM ταυτόχρονα σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως ακριβώς έχουν προγραμματισθεί, απλώς θα ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το θέμα που ανακινήθηκε και μετά από τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για τις ελληνικές τράπεζες και την πιθανότητα επίσπευσης των stress test για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο κ. Τσακαλώτος είπε «μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχουν σαφείς απαντήσεις για τις τράπεζες, τα stress test θα γίνουν για όλες τις χώρες την ίδια εποχή, δεν χρειάζεται μεγαλύτερη εποπτεία κι έλεγχος για τις ελληνικές τράπεζες από ότι για τις άλλες τράπεζες της Ευρώπης».

Μάλιστα, μετά και τις πληροφορίες από πλευράς ΔΝΤ ότι δεν ασκείται ιδιαίτερη πίεση για το θέμα των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και τον ρόλο τους στην πραγματική οικονομία για την ανάπτυξη».


Πηγή: tovima.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text